La Font de la Figuera amplia fins al 2 de febrer les mesures anticovid

L’Ajuntament prepara la pròrroga de 15 dies més de les mesures decretades el passat 4 de gener, fins dimarts 2 de febrer

L’alcalde ha consultat als portaveus dels 4 grups de la corporació i, pel moment, no demanarà el tancament perimetral per falta de recursos humans per poder-lo mantenir
L’Ajuntament demana a Conselleria de Sanitat decisions més restrictives de mobilitat, com la revisió de les altes per COVID o la limitació d’horaris comercials

Les dades de positius en la Font de la Figuera són preocupants i empitjoren per dies. Segons l’última actualització de dades de la Conselleria de Sanitat, la Font de la Figuera ha sumat 46 nous positius en els últims catorze dies. Per este motiu, el Govern Municipal està centrant els seues esforços en el control de la situació per evitar un contagi generalitzat de la població.

De fet, durant esta setmana l’alcalde, Vicent Muñoz, ha tingut diverses reunions telefòniques amb els portaveus dels quatre partits que conformen la corporació municipal. La preocupació és unànime i, després d’estudiar la possibilitat de sol•licitar el tancament perimetral del municipi, s’ha deixat, de moment, per no poder cobrir el control dels accessos a la població.

L’alcalde destaca que ha consultat a altres municipis que han pres la decisió i “m’han plantejat els grans problemes per poder dur-la a terme. Sense suport de la Conselleria de Justícia o de la Delegació de Govern és impossible tancar perimetralment un poble com el nostre que, ademés, és municipi de frontera autonòmica”.

Per això, l’Ajuntament prepara la petició a Conselleria de Sanitat de que s’aproven mesures més dures per limitar la mobilitat i el contacte de persones, que s’escapen de les competències municipals.

Dijous 31 de desembre l’alcalde comunicava, amb les dades de finals d’any, les primeres mesures preses, informant als portaveus dels grups de que dilluns 4, amb les dades actualitzades, es prendrien noves mesures que s’estudiarien amb els diferents departaments municipals.

Eixe dia es va aprovar un decret que es proposava fins a dilluns 18 de gener (inclòs) i que marcava el tancament de parcs i jardins, pavelló poliesportiu, agència de lectura, centre social polivalent, l’anul·lació del mercat ambulant i l’atenció a la ciutadania de l’ajuntament i serveis socials sense cita prèvia. Al mateix temps el document plantejava la prohibició de reunions socials en les seues estàncies i recomanava (per no ser competència pròpia) als bars i restaurants la limitació de les taules a quatre comensals i que no es fumara en les proximitats de la terrassa o façana dels mateixos. Estes mesures que afecten als bars i restaurants van ser assumides per la Comissió Interdepartamental del Consell de la GVA el dia 5 de gener, per ser competència autonòmica.

Ara, amb les possibilitats municipals al límit, es demanen noves mesures per detindre la proliferació de contagis, entre elles: la possibilitat del confinament parcial que contemple eixir a treballar o per qüestions de salut i anar a comprar i a l’escola, la revisió de les altes de COVID per assegurar-se que donen negatiu del virus en actiu, o la limitació dels horaris comercials, totes elles competència de la Conselleria de Sanitat.

Dilluns s’analitzaran les dades tancades d’esta segona setmana de gener, però tot preveu que seran devastadores, com ja apunta la pàgina de la Conselleria, i es dona per fet que es prolongarà el decret d’alcaldia del passat 4 de gener, al menys fins a dimarts 2 de febrer.

“L’augment de positius pot vindre esta setmana pròxima, situant-nos en límits inassolibles, i les mesures a prendre ja s’escapen de la competència municipal. Vull fer una crida a la calma, deixant de banda la generació de por innecessària o les expectatives irreals sobre el que podem fer com Ajuntament. Ara és el moment de la responsabilitat individual, quedar-nos a casa el major temps possible i evitar al màxim les relacions interpersonals, sempre complint escrupolosament les mesures sanitàries establertes. Ara és el moment del respecte al futur”, ha declarat l’alcalde, Vicent Muñoz.

No hay comentarios

Dejar respuesta

17 − 9 =