La Fira de Xàtiva comença el seu primer dia amb una vintena d’actes

El concert de Carlos Baute, amb entrada gratuïta, obrirà les seues portes a les 21.30 hores, hora i mitja abans de l’inici del concert.

Hui dijous 15 d’agost, la Fira de Xàtiva viurà un dia vibrant, gràcies als més de vint actes programats per fer d’aquest dia de la Fira un dia complet i entretingut per tothom.

Com tots els dies, l’apertura del Recinte del Bestiar serà a les 9 hores. Un hora després, a les 10 hores, es realitzarà fins les 14 hores la 44 edició del concurs de Tir i Arrossegament, que tractarà proves d’una, dues i tres haques en diferents categories. Aquestes proves seran puntuables per a la lliga de la Federació Valenciana de Tir i Arrossegament.

Per altra banda, a les 10 hores es realitzarà un dels actes més representatius d’aquesta tradició, el 68 trofeu de velocitat de la Fira d’Agost, que organitza el Club Moto Ruta Xàtiva, amb eixida i arribada a l’Avinguda República Argentina amb les categories de 80 cc GP i Sèries, Clàssiques B i C i Supermotard.

A les 10 hores es produirà l’apertura de l’Espai Multimèdia que s’ubica al carrer i la plaça Santa Anna. També, a la mateixa hora, es jugarà la simultània d’escacs a 25 taulers, organitzat pel Club d’Escacs La Primitiva Setabense, a càrrec d’un gran mestre de categoria nacional al Reial de la Fira i d’altra banda, s’obrirà en front de la oficina d’informació de la Fira, fins les 14 hores, l’espai Dona’t a Conèixer on es realitzaran activitats informatives per donar a conèixer la tasca d’aquesta entitat.

A les 11 hores es farà una exhibició de crossfit que organitza Avanza Fitness al Reial de la Fira i a les 12 hores hi haurà un espectacle eqüestre pels alumnes del Centre Hípic La Font del Saladrar al recinte de la Fira del Bestiar.

Passant pel món de l’art, a les 12 hores tindrem la inauguració de la exposició de fotografia 65 saló local de fotografia: blanc i negre, color i Fira que organitza AFSA fins al 13 de setembre al pati Cobert de la Casa de Cultura. Un quart d’hora després, a les 12.15 hores, s’inaugurara l’exposició de pintura del premi de pintura Juan Francés, que exposarà les obres seleccionades fins al 13 de setembre a la sala de columnes de la Casa de la Cultura. Per últim, a les 12.30 hores a la Sala d’exposicions de la primera planta de la Casa de Cultura es podrà veure la mostra de pintors i escultors de Xàtiva que romandrà oberta fins al mateix dia que les dues anteriors.

Seguint el matí, a les 13 hores hi haurà una animació musical al reial amb la colla de Dolçaines i Percussió La Socarrà a l’avinguda Selgas del reial de la Fira. A les 14 hores, com marca la tradició, es dispara la Mascletà preparada per Pirotècnia TAMARIT al Jardí de la Pau.

Ja per la vesprada, de 17 a 20 hores s’efectuarà el 44 concurs de Tir i Arrosegament seguint amb l’actuació d’aquest matí al Recinte Fira del Bestiar. A les 19 hores, al mateix lloc, es realitzarà una exhibició eqüestre que organitza l’Ajuntament de Xàtiva juntament amb el Centre Hípic la Font del Saladrar. I a les 20 hores es produirà l’exhibició de Fitkid amb una masterclass a càrrec de Cubbà que organitza Acrodance Xàtiva al Reial de la Fira.
Ja per la nit, a les 23 hores començarà la Nit de Sainets que serà una actuació dels grups de teatre valencià de la falla Espanyoleto i la Falla San Feliu a la Glorieta José Espejo.

Per altra banda, al camp Murta a les 23 hores començarà el concert de Carlos Baute «De amor y dolor», un acte d’entrada gratuïta on s’obriran les portes un hora i mitja abans de l’inici del mateix. També a la mateixa hora a la Plaça de la Seu i patrocinat per Pro 21, començarà el 24 Festival de la Cançó on Andreu Valor presenta «Poemitza’t» amb convidats com Pep Gimeno «Botifarra», Hilari Alonso i Pere Rodenas, Mireia Vives, Francesc Anyó i Borja Penalba.

Per últim, a les 22 hores hores fins les 3 hores, es gaudirà a l’Auditori del Jardí de la Pau de la segona nit del Festival Al Ras amb Jazz Woman com cap de cartell i la participació dels grups locals: DJ David Párraga, Orígens i DJ Pablo Grimaltos.


En Castellà:

La Fira de Xàtiva empieza su primer día con una veintena de actos

El concierto de Carlos Baute, con entrada gratuita, abrirá sus puertas a las 21.30 horas, hora y media antes del inicio del concierto

Mañana jueves 15 de agosto, la Fira de Xàtiva vivirá un día vibrante, gracias a los más de veinte actos programados para hacer de este día de la Fira un día completo y entretenido para todo el mundo.

Cómo todos los días, la apertura del Recinte del Bestiar será a las 9 horas. Una hora después, a las 10 horas, se realizará hasta las 14 horas la 44º edición del concurso de Tiro y Arrastre, que tratará pruebas de una, dos y tres hacas en diferentes categorías. Estas pruebas serán puntuables para la liga de la Federación Valenciana de Tiro y Arrastre.
Por otro lado, a las 10 horas se realizará uno de los actos más representativos de esta tradición, el 68º trofeo de velocidad de la Fira d’Agost, que organiza el Club Moto Ruta Xàtiva, con salida y llegada a la Avenida República Argentina con las categorías de 80 cc GP y Series, Clásicas B y C y Supermotard.

A las 10 horas se producirá la apertura de l’Espai Multimedia que se ubica en la calle y la plaza Santa Anna. También, a la misma hora, se jugará la simultánea de ajedrez a 25 tableros, organizado por el Club de Ajedrez La Primitiva Setabense, a cargo de un gran maestro de categoría nacional al Real de la Feria y por otro lado, se abrirá en frente de la oficina de información de la Feria, hasta las 14 horas, el espacio Dona’t a Conèixer donde se realizarán actividades informativas para dar a conocer la tarea de esta entidad.
A las 11 horas se hará una exhibición de crossfit que organiza Avanza Fitness al Real de la Feria y a las 12 horas habrá un espectáculo ecuestre por los alumnos del Centro Hípico La Font del Saladrar al recinto de la Fira del Bestiar.

Pasando por el mundo del arte, a las 12 horas tendremos la inauguración de la exposición de fotografía 65 salón local de fotografía: blanco y negro, color y Fira que organiza AFSA hasta el 13 de septiembre al patio Cubierto de la Casa de Cultura. Un cuarto de hora después, a las 12.15 horas, se inaugurará la exposición de pintura del premio de pintura Juan Francés, que expondrá las obras seleccionadas hasta el 13 de septiembre en la sala de columnas de la Casa de la Cultura. Por último, a las 12.30 horas en la Sala de exposiciones de la primera planta de la Casa de Cultura se podrá ver la muestra de pintores y escultores de Xàtiva que permanecerá abierta hasta el mismo día que las dos anteriores.

Siguiendo la mañana, a las 13 horas habrá una animación musical con la Colla de Dolçaines y Percussió La Socarrà en la Avenida Selgas del Real de la Feria. A las 14 horas, como marca la tradición, se disparará la Mascletà preparada por Pirotecnia TAMARIT al Jardín de la Pau.
Ya por la tarde, de 17 a 20 horas se efectuará el 44º concurso de Tir y Arrosegament siguiendo con la actuación de esta mañana al Recinto Feria del Ganado. A las 19 horas, en el mismo lugar, se realizará una exhibición ecuestre que organiza el Ayuntamiento de Xàtiva junto con el Centro Hípico la Font del Saladrar. Y a las 20 horas se producirá la exhibición de Fitkid con una masterclass a cargo de Cubbà que organiza Acrodance Xàtiva al Real de la Fira.
Ya por la noche, a las 23 horas empezará la Nit de Sainets que será una actuación de los grupos de teatro valenciano de la falla Espanyoleto y la Falla San Feliu a la Glorieta José Espejo.
Por otro lado, al Camp Murta a las 23 horas empezará el concierto de Carlos Baute «De amor y dolor», un acto de entrada gratuita donde se abrirán las puertas un hora y media antes del inicio del mismo. También a la misma hora en la Plaza de la Seo y patrocinado por Pro 21, empezará el 24º Festival de la Cançó donde Andreu Valor presenta «Poemitza’t» con invitados como Pep Gimeno «Botifarra», Hilari Alonso y Pere Rodenas, Mireia Vives, Francesc Anyó y Borja Penalba.

Por último, a las 22 horas horas hasta las 3 horas, se disfrutará en el Auditorio del Jardí de la Pau de la segunda noche del Festival Al Ras con Jazz Woman como cabeza de cartel y la participación de los grupos locales: DJ David Párraga, Orígenes y DJ Pablo Grimaltos.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno × cinco =