La família del xativí Norberto Lledó demanda a la Generalitat per no actuar a temps davant la malaltia mental que patia

En vista del silenci de l’administració, la família de Norberto va aconseguir a l’inici del 2021 una resolució d’internament per via judicial que ningú va acatar, i el jove es va suïcidar sis mesos després amb 40 anys.

La família d’un jove xativí ha demandat la Generalitat perquè considera que no va actuar amb motiu de la malaltia mental que va patir durant més de 25 anys i que el va dur a suïcidar-se l’estiu passat. Li deien Norberto Lledó i patia trastorn límit de personalitat.

Més d’un 2% de la població valenciana pateix trastorn de la personalitat. En el 10% dels casos, es tracta de trastorn límit de la personalitat. El trastorn límit de la personalitat comporta inestabilitat en les relacions, l’autoimatge i els afectes, a més d’un grau elevat d’impulsivitat.

Feia 25 anys que Norberto patia indicis d’una malaltia mental i 15 que li havien diagnosticat trastorn límit de personalitat. Quasi tres dècades de patiment en què la família se sentiren desemparats per l’administració.

En vista del silenci de l’administració, la família de Norberto va aconseguir a l’inici del 2021 una resolució d’internament per via judicial que ningú va acatar. El jove es va suïcidar sis mesos després. Acudiren al Síndic de Greuges i la reposta per part de serveis socials va ser que no li atorgaren plaça pública perquè hi havia una llista d’espera de 6 a 10 anys.

La família denuncia que les malalties mentals són secundàries per a l’administració i han mamprés accions legals per a denunciar els fets i intentar que altres malalts no tinguen el mateix final. Al desembre del 2021, a les comarques del centre hi havia 246 places públiques o autoritzades per a malalts mentals i només una vacant.

Informació extreta: apuntmedia.es

No hay comentarios

Dejar respuesta