La Diputació licita dos projectes de seguretat viària per a millorar les comunicacions a la Vall d’Albaida

  • L’àrea de Carreteres que dirigix Reme Mazzolari preveu l’ampliació de la carretera CV-613, que connecta la CV-620 amb Benissuera, Sempere i Guadassèquies, que inclourà un carril per a ciclistes i vianants
  • L‘actuació en la CV-639 permetrà que els veïns de Bufali puguen desplaçar-se al cementeri a peu mitjançant un nou itinerari exclusiu, una reivindicació històrica que destaca Natàlia Enguix, diputada per la comarca

Dimarts 12 de desembre de 2023.- L’àrea de Carreteres de la Diputació de València ha publicat la licitació de dos projectes constructius per a la millora de la carretera CV-613 que recorre Benissuera, Sempere i Guadassèquies, incloent-hi un carril per a ciclistes i vianants, i la construcció d’una via per a poder accedir al cementeri de Bufali a peu.

La diputada de Carreteres i vicepresidenta segona de la Diputació, Reme Mazzolari, explica que “les dos actuacions tenen un nexe comú, que és la humanització de les vies de comunicació que unixen els nostres municipis. Per a això, el que pretenem és facilitar la convivència entre vehicles de motor, vianants i ciclistes construint plataformes que permeten circular amb seguretat a totes les persones, independentment del mitjà de transport que utilitzen”.

En este sentit, Mazzolari explica que “es tracta de la plasmació d’una manera d’entendre la gestió de la xarxa de carreteres, en la qual a més d’incrementar la seguretat de les vies, es fomenten hàbits saludables per a la població com els trajectes amb bicicleta o els passejos a peu”.

Per part seua, la vicepresidenta primera i diputada provincial per la Vall d’Albaida, Natàlia Enguix, destaca “el paper vertebrador que té la xarxa provincial de Carreteres en el nostre territori”, i explica que “este fet adquirix major rellevància en els municipis més xicotets, ja que són molt habituals els desplaçaments entre pobles veïns per raons sanitàries, de treball o d’oci”. Així mateix, Enguix ressalta que “la comunicació mitjançant una via per als vianants del nucli de Bufali amb el cementeri municipal és una reivindicació històrica dels veïns, a la qual es donarà la millor solució que reculla el projecte constructiu”.

Mobilitat sostenible

La intervenció en la carretera CV-613, que unix la CV-620 amb Benissuera, Sempere i Guadassèquies, permetrà dotar-la d’una secció transversal adequada a la funcionalitat de la via, millorant les seues condicions de seguretat i el seu traçat. Així mateix, el projecte contempla la inclusió d’un carril per als ciclistes i vianants que permeta unir estos tres municipis de la Vall d’Albaida.

Esta actuació definix el marc de la mobilitat sostenible que en la present legislatura serà un dels pilars de la gestió de la xarxa provincial de Carreteres. “És una nova responsabilitat que s’incorpora a l’àrea i que gestionarem de manera directa des de la Diputació, sense haver de traslladar la licitació als ajuntaments com ocorria amb les línies del Pla Reacciona”, explica Reme Mazzolari, qui afig que l’objectiu d’esta novetat “és ajudar els municipis a ser més àgils i eficaços en l’execució de les línies d’inversió”.

De manera paral·lela, la Diputació intervindrà en la CV-639 a Bufali per a millorar el seu traçat actual, creant un itinerari per als vianants que unisca el nucli urbà del poble amb el cementeri municipal, millorant la seguretat del trajecte.

Per a això, la via haurà de travessar la línia de ferrocarril Alcoi-Xàtiva mitjançant l’ampliació de l’actual estructura o mitjançant la construcció d’una nova passarel·la per als vianants. Així mateix, l’actuació inclourà la millora de l’actual estructura per a reforçar les seues condicions de seguretat.

No hay comentarios

Dejar respuesta