La Diputació comença a treballar en les ajudes per cobrir els danys de l’incendi de Llutxent

La Diputació de València coordinarà al costat de la Generalitat les ajudes per cobrir els danys de l’incendi de Llutxent. La corporació provincial estarà a tot moment a la disposició dels municipis afectats per un foc que aquest dijous ha estat estabilitzat i que ha arrasat més de 3.000 hectàrees de massa forestal.

La prioritat ara és restablir les infraestructures i els serveis danyats, amb especial atenció a la situació de les persones que s’han vist afectades per l’incendi de majors dimensions registrat a la Comunitat en l’últim lustre. En aquest sentit, el president de la Diputació, Toni Gaspar, i la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, han mantingut un contacte diari amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per conèixer de primera mà els danys causats pel foc i les necessitats que caldrà resoldre amb ajuda de les institucions a partir d’aquest moment.

En paraules del president, Toni Gaspar, qui ha romàs a la zona afectada des de la tarda de l’inici de l’incendi acompanyat de la vicepresidenta segona Rebeca Torró, “la urgència des del moment en què es va declarar l’incendi era la protecció de les persones i l’extinció del foc, però ara comencem a treballar ja en el postincendio, pensant en l’escenari en el qual hem d’articular i coordinar al costat de la Generalitat les ajudes per pal·liar els danys i resoldre els problemes que el foc ha causat als afectats”.

Per la seva banda, la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, ha assenyalat que “és el moment d’ajudar als municipis i les persones per tornar al més aviat possible a la normalitat, així com posar a la seva disposició els mitjans necessaris per restaurar les infraestructures públiques afectades, de manera coordinada amb la resta d’administracions”. Amigó espera que demà mateix les persones desallotjades “puguen tornar als seus habitatges”.

Des que va ser declarat l’incendi de Llutxent, prop de 350 brigadistes de la Diputació, 50 efectius del Consorci Provincial de Bombers i 17 vehicles equipats per lluitar contra el foc han pres part en les tasques d’extinció i perimetraje. Els efectius de la corporació, amb diferents responsables d’operacions que han estat coordinats per Emergències de la Generalitat, es completen amb els equips tècnics que al seu torn han dirigit a l’operatiu mobilitzat a les muntanyes de La Safor i la Vall d’Albaida des de les sales de control de Divalterra i el Consorci de Bombers.

El president, la vicepresidenta i el diputat de Medi ambient i president del Consorci de Bombers, Josep Bort, han seguit d’a prop els treballs dels efectius de la Diputació en l’incendi de Llutxent, en els quals també ha participat l’àrea de Carreteres. Des d’aquest departament, i en coordinació amb la Guàrdia Civil, s’ha procedit al tall i senyalització de la CV-675, entre Gandia i Simat, i la CV-608, de Llutxent a Pinet.

Una vegada estabilitzat l’incendi, s’espera que ambdues vies, incloses a la xarxa provincial de carreteres, puguin reobrir-se en les properes hores. La CV-608 presenta un bon estat, segons els responsables de l’àrea de Carreteres, i podrà reobrir-se al moment en què ho autoritzi la Guàrdia Civil. Quant a la CV-675 de Gandia a Simat, la via haurà d’adequar-se i netejar-se abans de la reobertura, ja que hi ha trams afectats en els quals cal avaluar els desperfectes.

No hay comentarios

Dejar respuesta

19 − 13 =