La Diputació aprova un pressupost més inversor per a 2018

La Diputació de València ha aprovat un Pressupost per a 2018 que la situa com una de les institucions més estables del moment, tant a nivell polític com a econòmic. Aquest pressupost arriba als 473 milions d’euros, un 9% més que en l’anterior exercici, i combina l’increment de les transferències directes als ajuntaments, que rebran 25 de cada 100 euros dels pressupostos provincials, amb la reducció progressiva del deute, que al tancament de 2017 se situa en un 35% sobre els ingressos i que el pròxim any es preveu que estiga en el 30%, molt lluny del límit del 75% que fixa l’Estat.

En paraules del president, Jorge Rodríguez, “aquests pressupostos consoliden un model de gestió en el qual prioritzem els serveis socials i mostrem una clara visió municipalista, confiant en el criteri d’alcaldes i alcaldesses a l’hora de decidir les inversions que necessiten els seus municipis”. Rodríguez ha explicat que “aqueix increment de l’autonomia municipal comporta una major inversió per als ajuntaments i també una major responsabilitat per als qui els dirigeixen, ja que han de saber organitzar-se amb els diners dels que van a disposar, que els arriba amb ajudes basades en criteris objectius i no mitjançant convenis que s’acabaven concedint de forma discrecional”.

Per al president, “amb aquests pressupostos tornem a quadrar el cercle, perquè augmentem la inversió pròpia, incrementem les transferències directes als ajuntaments, aconseguim ser més eficients i a més rebaixem el deute”.

No hay comentarios

Dejar respuesta