Les Falleres Majors de la ciutat de Xàtiva, Laura Martí Sanz i Carmen Pavia Solves, van viure en la vesprada de dissabte un dels actes més esperats des que coneixeren que anaven a ser les màximes representants del col·lectiu faller d’enguany, La Crida

IMG_8927Amb una muntatge similar al de l’edició de l’any passat en el que les llums, els colors i la música foren els protagonistes. Després de l’acte d’entrega de les recompenses als membres de les comissions, les Falleres Majors de la ciutat van prendre el balcó de l’Ajuntament per tal de convidar a tots els veïns a gaudir de la festa fallera que viurà els seus dies grans en menys de dues setmanes acompanyades per les seues corts d’honor i els membres de la Junta Local Fallera de Xàtiva, encapçalada pel seu president, Jesús González. En l’acte va estar present l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Lena Baraza, regidora de Falles.

IMG_9086Visiblement emocionades Laura Martí i Carmen Pavia van gaudir d’una gran vesprada que va culminar amb la inauguració de l’exposició del Ninot, que es pot visitar en la Casa de Cultura de la ciutat, per a finalitzar es disparà un castell de focs artificials en l’Albereda i tots juts van gaudir d’un sopar de germanor que va reunir a centenars de fallers.

Al mateix temps, dissabte, la Crida comença a primer ora del matí, amb una despertà pel carrer Montcada, Sant Francesc i Albereda i xocolata per als participants, al migdia la Crida Fallera, totes les comissions es concentraren a la porta de l’Ajuntament per lluitar contra la Violència de Gènere.

En falles infantils categoria especial el primer premi ha sigut per a Xavi Ureña i la comissió Selgas-Tovar; en la primera secció també ha guanyat Xavi Ureña per a Benlloch-Aleixandre VI; en la secció segona José Angulo Cuenca per a Cid-Trinitat; i en tercera secció, Gioartcolor per a Corts Valencianes.

En falles grans, secció especial, el guanyador ha sigut Fernando Llopis Torres per a la falla del Raval; en la primera secció Palacio i Serra per a Murta Maravall; en la segona Alfonso Almiñana per a Verge del Carme i en la tercera Venancio Cims per a Mercat. En maquetes la guanyadora ha sigut la presentada per Bell-lloc-Aleixendre VI.

[g-gallery gid=”48058″]

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 + 9 =