La Crida dóna inici a les Falles de Xàtiva 2020

Les Falleres Majors de la ciutat de Xàtiva, Patricia Viñes i Martínez i Marives Puchades Díaz, van viure en la vesprada de dissabte un dels actes més esperats, La Crida i l’inici oficial de les festes falleres congregaren novament el món faller a les portes de l’Ajuntament.

IMG_8698Amb un muntatge similar al de l’edició de l’any passat en què les llums de colors i la música, projectades en la façana de l’ajuntament foren els protagonistes. Comença l’acte amb l’entrega de les recompenses i als membres de les comissions de la ciutat, després es dóna a conéixer les puntuacions de l’exposició del ninot hi ha continuació, es va fer entrega del banderí a cadascuna de les comissions guanyadores.

IMG_8964Una vegada finalitza l’acte protocol·lari, va arribar el moment més esperat de la Crida, quan les Falleres Majors de la ciutat van prendre el balcó de l’Ajuntament per tal de convidar a tots els veïns a gaudir de la festa fallera. En primer lloc la Fallera Major Infantil, Marives Puchades, va parlar de sentiment faller: «Ja és el moment; el moment de traure i mostrar eixe sentiment que tots els xiquets i xiquetes fallers tenim dins nostre tot l’any. Es el sentiment d’il·lusió a la plantà… de nerviosisme a l’entrega de premis… de gratitud a l’ofrena de flors a la verge…d’emoció en cada mascletà…el de solemnitat a la baixada de Sant Josep i el de tristesa, orgull i satisfacció per tot lo fet a la nit de la cremà.»
«Obrim les portes dels nostres casals, fem partícips a tots els xiquets de la ciutat i voltants, les falles són festa viva del nostre poble i com a tal, s’ha de mostrar a tot el món», Marives va finalitzar amb un » ¡ que ressone per cada racó, poble o comarca, que Xàtiva està en falles!»

IMG_8981Seguidament la Fallera Major de Xàtiva, Patricia Viñes, reconegué el treball dels artesans fallers, sense els quals la festa no seria possible: «Els artistes comencen a veure el resultat del treball de mesos amb les primeres góndoles als carrers, i on les nostres il·lusions es veuen plasmades amb sàtira i color, però sobretot transformades en monuments que ompliran cada racó de la nostra ciutat d’ingeni i gràcia. Els indumentaristes, orfebres, perruqueres…treballen sense descans per a vestir-nos de tradició, els pirotècnics comencen a preparar la pólvora que tant ens agrada als fallers. Les bandes de música assetgen les últimes notes musicals per fer-nos gaudir de la nostra festa.» «Deixem que Xàtiva s’òmpliga de festa que tant veïns com forasters gaudisquen amb nosaltres aquests dies», Patricia va concloure les seues paraules, amb un «Ja estén en Falles»

IMG_9033Les Falleres Majors viuran els seus dies grans en menys de dues setmanes acompanyades per les seues corts d’honor, acompanyants i els membres de la Junta Local Fallera de Xàtiva, encapçalada pel seu president, Jesús González. En l’acte va estar present l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Maria Beltran, regidora de Falles.

Finalitzat l’acte, i tota la comitiva es va desplaçar fins la Casa de Cultura. Allí, Patricia i Marives, inauguraren l’exposició del ninot,

[g-gallery gid=»58194″]

No hay comentarios

Dejar respuesta

20 + 15 =