La Costera, la Vall i la Canal conclouen amb èxit les 280 actuacions del PIFS de la Diputació

Els ajuntaments de La Costera, La Vall i La Canal de Navarrés conclouen amb èxit les 280 actuacions financerament sostenibles del primer PIFS. Fins a 154 obres han impulsat i executat els ajuntaments de La Costera, La Canal de Navarrés i La Vall d’Albaida en el marc del primer Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS). Obres a les quals se sumen 126 projectes i direccions d’obra finançats amb càrrec a aquest mateix pla, la qual cosa suposa un total de 280 actuacions dutes a terme en les comarques centrals gràcies a un programa d’ajudes als municipis que el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va crear només accedir al càrrec amb els 70 milions d’euros de romanent no gestionats per part de l’anterior equip de govern provincial perquè, en lloc d’acabar en els bancs, s’invertira directament en el benestar dels valencians.

En concret, per tipus d’inversió, de les 106 actuacions finançades a La Costera amb els 2.715.183 euros del PIFS, el 48% corresponien a direccions i projectes d’obra i la resta, 55, a inversions directes en béns i serveis municipals.

L’actuació en la via pública, mitjançant la reurbanització, asfaltat o pavimentació de carrers, la millora de carreteres i camins i la intervenció en zones verdes ha sigut l’objectiu de 21 de les obres realitzades (38%). Fins a 20 obres (36%) han anat destinades a la rehabilitació o ampliació de l’equipament, entre les quals destaquen 7 intervencions en instal·lacions esportives, 3 en equipament social, i 4 en edificis administratius o institucionals.

La resta de les inversions han anat destinades a realitzar millores en les xarxes de proveïment d’aigua i de sanejament (15%) i en l’enllumenat públic (7%) així com a l’aplicació de les noves tecnologies, a fi d’informatitzar o modernitzar serveis municipals (4%).

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro + cinco =