La Costera celebra el Dia dels Valencians

Diverses localitats de la comarca han programat actes al llarg del cap de setmana per tal de conmemorar aquesta efemèride.

A Canals s’ha celebrat a les 11:00h un correllengua. Demà tindrà lloc la Fira del Comerç i per la nit hi haurà teatre a càrrec del grup ‘cor Calixtí’. Finalment, diumenge tindrà lloc l’acte institucional a les 10:00h. A les 11:00h s’iniciarà el Dia de la Bicleta i per la vesprada s’inaugurarà la biennal de pintura a Ca don José.

A la localitat de l’Alcúdia de Crespins es celebrarà una cercavila amb gegants i cabuts aquesta vesprada a les 19:00h i seguidament hi haurà processó cívica des de l’Ajuntament. Demà dissabte s’inaugurarà el mercat medieval a les 12:00h. Per la vesprada, cercavila amb acrobàcies, espectacle de circ i de malabars amb foc. Per últim, diumenge es podrà continuar visitant el mercat medieval. A més, es celebrarà el Dia de la Bicicleta i un espectacle infantil.

A Moixent els actes arrancaran hui divendres amb l’hissament de les banderes i el lliurament dels premis del Concurs de Dibuix i de la Ruta de la Tapa. Ja per la nit hi haurà danses. Demà dissabte es celebraran jocs a la plaça Major, una ruta per Santa Anna a les 17:00h, sopar popular amb ball i Nit d’Albaes. La jornada festiva del 9 d’Octubre arrancarà amb una gatxamiga popular. Seguidament, volta en bici i per la vesprada visita al museu Pare Moreno i concert extraordinari a càrrec de la Societat Musical ‘La Constància’.

La Llosa de Ranes iniciarà els actes conmemoratius demà amb el taller per a xiquets ‘El misteri dels animals desapareguts’. Diumenge a les 13:00h es celebrarà l’acte institucional i per la vesprada s’inaugurarà la mostra de teatre a les 19:00h.

Demà dissabte una representació amb titelles explicarà la història de Jaume I a la Font de la Figuera pel matí. Ja per la vesprada s’oferirà una xerrada sobre l’estatut d’autonomia. Diumenge serà el torn dels actes institucionals on es ballarà el tradicional ‘Ú de la Font’. Per la vesprada hi haurà taller de mocadorà per als més menuts.

A Vallada hui divendres s’oferirà un concert d’intercanvi a càrrec de la Lira Fontiguerense i la Unió Protectora Musical de Vallada a les 22:30h. Diumenge tindrà lloc una Volta en Bici, a les 10:00h. Seguidament hi haurà esmorzar popular i jocs infantils. El matí finalitzarà amb danses.

Cerdà iniciarà els actes previs al 9 d’Octubre aquesta nit amb un sopar i bingo. Diumenge hi haurà missa, dinar i una actuació al Centre Cultural.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis + 7 =