La comissió de la Covid-19 de Xàtiva es reuneix per abordar el brot a l’hospital Lluís Alcanyís

La Conselleria confirma 4 positius i realitza més de 100 proves PCR, mentre que l’alcalde Roger Cerdà llança un missatge de «tranquil·litat»

Aquest matí ha tingut lloc una reunió de la comissió del Covid-19 a Xàtiva, que es va crear amb la consecució de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia el passat mes de març, la qual ha estat motivada pel brot que ahir es va confirmar per part de la Conselleria de Sanitat a l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Segons fonts oficials, hi ha un total de quatre sanitaris infectats i en el dia d’ahir es van realitzar més d’un centenar de PCR, pel que no es descarta que el nombre de positius puga augmentar en les pròximes hores tot i que molts d’ells han resultat negatius.
L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha mantingut també aquest matí una reunió amb els portaveus municipals, per tal de traslladar-los totes les novetats respecte a la situació, i ha manifestat que «immediatament es van posar en marxa tots els protocols de seguretat per realitzar una avaluació, i des de la Conselleria ens transmeten tranquil·litat perquè la situació està controlada».

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, va transmetre al primer edil que aquesta era una situació que podia produir-se degut a la proximitat de la ciutat a altres municipis en els que ja existien brots importants de Covid-19.
«Estem en bones mans i els responsables del personal sanitari han posat en marxa els diferents plans de contingència previstos per a una circumstància d’aquest tipus. S’ha substituït a les persones infectades i s’està fent un seguiment de totes les persones que han pogut estar en contacte amb els sanitaris afectats», ha explicat Cerdà, qui ha aprofitat per llançar un missatge de precaució i ha recordat l’obligatorietat de l’ús de la mascareta i la resta de mecanismes de control com ara la distància social o el llavat freqüent de mans.
«El virus està molt a prop de nosaltres i hem de ser molt cautes en les activitats que desenvolupem. Vos demane responsabilitat i sobretot que evitem en la mesura de les possibilitats la relaxació de les mesures encara que ens trobem en un àmbit familiar».


En Castellà:

La comisión de la Covid-19 de Xàtiva se reune para abordar el brote en el hospital Lluís Alcanyís

La Conselleria confirma 4 positivos y realiza más de 100 pruebas PCR, mientras que el alcalde Roger Cerdà lanza un mensaje de «tranquilidad»

Esta mañana ha tenido lugar una reunión de la comisión del Covid-19 en Xàtiva, que se creó con la consecución del estado de alarma provocado por la pandemia el pasado mes de marzo, la cual ha sido motivada por el brote que ayer se confirmó por parte de la Consellería de Sanidad en el hospital Lluís Alcanyís.
Según fuentes oficiales, hay un total de cuatro sanitarios infectados, y en el día de ayer se realizaron más de un centenar de PCR, por lo que no se descarta que el número de positivos pueda aumentar en las próximas horas a pesar de que muchos de ellos han resultado negativos.
El alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha mantenido también esta mañana una reunión con los portavoces municipales, para trasladarles todas las novedades respecto a la situación, y ha manifestado que «inmediatamente se pusieron en marcha todos los protocolos de seguridad para realizar una evaluación, y desde la Consellería nos transmiten tranquilidad porque la situación está controlada».
La Consellera de Sanidad, Ana Barceló, transmitió al primer edil que esta era una situación que podía producirse debido a la proximidad de la ciudad con otros municipios en los que ya existían brotes importantes de Covid-19.
«Estamos en buenas manos y los responsables del personal sanitario han puesto en marcha los diferentes planes de contingencia previstos para una circunstancia de este tipo. Se ha sustituido a las personas infectadas y se está haciendo un seguimiento de todas las personas que han podido estar en contacto con los sanitarios afectados», ha explicado Cerdà, quien ha aprovechado para lanzar un mensaje de precaución y ha recordado la obligatoriedad del uso de la mascarilla y el resto de mecanismos de control como ahora la distancia social o el lavado frecuente de manos.
«El virus está muy cerca de nosotros y tenemos que ser muy cautos en las actividades que desarrollamos. Os pido responsabilidad y sobretodo que evitemos en la medida de las posibilidades la relajación de las medidas aunque nos encontremos en un ámbito familiar».

No hay comentarios

Dejar respuesta