La Casa de les Dones presenta la seua programació per a l’últim trimestre de 2019

Es realitzaran més d’una vintena d’activitats formatives de forma gratuïta

La Casa de les Dones ha donat a conèixer la programació que s’ha preparat de cara a l’últim trimestre de 2019, i que compta amb més d’una vintena d’activitats.

Pel que fa als tallers, durant el mes d’octubre es realitzarà un sobre informàtica bàsica i altre de nivell mitjà, un taller d’internet i recerca d’ocupació, un de lactància de pit i altre que porta per títol «El meu cos té una història que explicar». Ja en novembre hi haurà un taller d’emprenedoria per a dones, un laboratori «d’autodefensa feminista», un curs de digitalització del comerç i el taller «Baby Led Weaning» de Pit i prou. Ja per a desembre quedarà el taller de disseny de cartells feministes. A més a més, dilluns alterns tindrà lloc el taller de poesia creativa de Xateba.

D’altra banda, també hi ha preparades una sèrie de xarrades, que comencen aquest divendres amb la presentació del llibre «Lágrimas negras» de Lute Pérez, a les 19 de la vesprada. El proper dimarts 8 d’octubre a les 18 de la vesprada hi haurà Teatre sistèmic a càrrec d’Araceli Caballero, mentre que el proper 16 d’octubre serà el torn de «Feminisme gitano» a càrrec de Silvia Agüero. El 18 d’octubre es projectarà el documental «Mares de llet» i ja per a novembre tindran lloc les xerrades «Sociopolítica de la paternitat. El pare i la cura», a càrrec de Paco Herrero i «Violència obstètrica», els dies 27 i 29 de novembre. Per últim, en el mes de desembre, el dia 10 tindrà lloc la xarrada «Alternatives al càstig» a càrrec de Pilar Cortell, i el dia 19 de desembre es realitzarà l’activitat «El millor regal ets tu».
A més a més, també hi ha programada una exposició de les obres participants en el concurs de cartells del 25N, que serà visitable del 15 de novembre al 2 de gener de 2020. A més a més, cal recordar que la Casa de les Dones acull altres activitats com l’Escola d’Igualtat, Eneagrama, el Recitat «Paraula de Dona» -a càrrec de Xateba i que es realitzarà el proper 14 d’octubre- i el Plenari del Consell municipal de les Dones per la Igualtat.

Per a la regidora de Dona i Igualtat, Lena Baraza, «aquest ha sigut un estiu amb una potent campanya del ‘No és no’, però també un estiu fatídic a nivell social en el qual hem viscut un augment d’assassinats masclistes. Per aquest motiu, des de la Regidoria de Dona i Igualtat, reprenem l’activitat formativa oferint un gran nombre d’activitats». A més a més, Baraza ha explicat que aquest any es comptarà amb la novetat d’oferir un taller per a cada nivell educatiu en el que es treballarà el feminisme. «Ja sabem de la importància de l’adquisició dels valors des de ben menuts, i per això comptarem amb aquesta nova activitat», ha manifestat.

Totes les activitats realitzades a la Casa de les Dones són gratuïtes i lliures fins completar aforament, i per a més informació les persones interessades poden passar-se per la Casa de les Dones, telefonar al 96 228 98 52 o enviar un correu a casadelesdones@ xativa.es.


En Castellà:

La Casa de les Dones presenta su programación para el último trimestre de 2019

Se realizarán más de una veintena de actividades formativas de forma gratuita

La Casa de les Dones ha dado a conocer la programación que se ha preparado de cara al último trimestre de 2019, y que cuenta con más de una veintena de actividades.


En cuanto a los talleres, durante el mes de octubre se realizará uno sobre informática básica y otro de nivel medio, un taller de internet e investigación de ocupación, uno de lactancia de pecho y otro que lleva por título «Mi cuerpo tiene una historia que explicar». Ya en noviembre habrá un taller de emprendimiento para mujeres, un laboratorio «de autodefensa feminista», un curso de digitalización del comercio y el taller «Baby Led Weaning» de Pit y prou. Ya para diciembre quedará el taller de diseño de carteles feministas. Además, los lunes, de forma alterna, tendrá lugar el taller de poesía creativa de Xateba.
Por otro lado, también hay preparadas una serie de charlas, que empiezan este viernes con la presentación del libro «Lágrimas negras» de Lute Pérez, a las 19 de la tarde. El próximo martes 8 de octubre a las 18 de la tarde habrá Teatro sistémico a cargo de Araceli Caballero, mientras que el próximo 16 de octubre será el turno de «Feminismo gitano» a cargo de Silvia Agüero. El 18 de octubre se proyectará el documental «Madres de leche» y ya para noviembre tendrán lugar las charlas «Sociopolítica de la paternidad. El padre y el cuidado», a cargo de Paco Herrero y «Violencia obstétrica», los días 27 y 29 de noviembre. Por último, en el mes de diciembre, el día 10 tendrá lugar la charla «Alternativas al castigo» a cargo de Pilar Cortell, y el día 19 de diciembre se realizará la actividad «El mejor regalo eres tú».
Además, también ha programada una exposición de las obras participantes en el concurso de carteles del 25N, que será visitable del 15 de noviembre al 2 de enero de 2020. Además, hay que recordar que la Casa de les Dones acoge otras actividades como la Escuela de Igualdad, Eneagrama, el Recital «Paraula de Dona» -a cargo de Xateba y que se realizará el próximo 14 de octubre- y el Pleno del Consell municipal de las Mujeres por la Igualdad.
Para la regidora de Mujer e Igualdad, Lena Baraza, «este ha sido un verano con una potente campaña del ‘No es no’, pero también un verano fatídico a nivel social en el cual hemos vivido un aumento de asesinatos machistas. Por este motivo, desde la Concejalía de Mujer e Igualdad, retomamos la actividad formativa ofreciendo un gran número de actividades». Además, Baraza ha explicado que este año se contará con la novedad de ofrecer un taller para cada nivel educativo en el que se trabajará el feminismo. «Ya sabemos de la importancia de la adquisición de los valores desde muy pequeños, y por eso contaremos con esta nueva actividad», ha manifestado.
Todas las actividades realizadas en la Casa de les Dones son gratuitas y libres hasta completar aforo, y para mayor información las personas interesadas pueden pasarse por la Casa de les Dones, llamar al 96 228 98 52 o enviar un correo a casadelesdones@ xativa.es.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecisiete − quince =