La Casa de les Dones alberga hui una xerrada sobre el feminisme gitano

El divendres es constituirà el Consell de les Dones de Xàtiva

La Casa de les Dones de Xàtiva ha programat per a hui dimecres 16 d’octubre una xerrada sobre el feminisme gitano a càrrec de Silvia Agüero Fernández, que tindrà lloc a partir de les 19 de la vesprada.

La cita girarà en torn a una reflexió de la pròpia Agüero, qui ha explicat que «ser gitana és una honra als meus ancestres, a les dones gitanes de Saragossa, a la meua àvia i a la meua sogra». Segons l’autora, el que es pretén és «gitanitzar el món explicant què és l’antigitanisme i com es manifesta actualment».

El feminisme gitano (o romaní) fa referència al moviment feminista reivindicat per diferents cultures i societats, les quals busquen un fi comú basat en la igualtat de gènere, la lluita contra les desigualtats socials i la defensa de la integració de la dona en diferents àmbits de la societat.

A més a més, aquest divendres 18 d’octubre tindrà lloc també a la Casa de les Dones de Xàtiva la constitució de l’òrgan municipal del Consell de les Dones, l’objectiu del qual és visibilitzar a les dones a les polítiques públiques. L’aprovació de la constitució d’aquest Consell es va produir en el passat plenari municipal.


En Castellà:

La Casa de les Dones alberga hoy una charla sobre el feminismo gitano

El viernes se constituirá el Consell de les Dones de Xàtiva

La Casa de les Dones de Xàtiva ha programado para hoy a miércoles 16 de octubre una charla sobre el feminismo gitano a cargo de Silvia Agüero Fernández, que tendrá lugar a partir de las 19 de la tarde.


La cita girará en torno a una reflexión de la propia Agüero, quien ha explicado que «ser gitana es una honra a mis ancestros, a las mujeres gitanas de Zaragoza, a mi abuela y a mi suegra». Según la autora, lo que se pretende es «gitanitzar el mundo explicando qué es el antigitanismo y cómo se manifiesta actualmente».


El feminismo gitano (o romaní) hace referencia al movimiento feminista reivindicado por diferentes culturas y sociedades, las cuales buscan un fin común basado en la igualdad de género, la lucha contra las desigualdades sociales y la defensa de la integración de la mujer en diferentes ámbitos de la sociedad.


Además, este viernes 18 de octubre tendrá lugar también en la Casa de les Dones de Xàtiva la constitución del órgano municipal del Consell de les Dones, el objetivo del cual es visibilizar a las mujeres en las políticas públicas. La aprobación de la constitución de este Consell se produjo en el pasado pleno municipal.

No hay comentarios

Dejar respuesta

seis − tres =