La Canal de Navarrés rep més de 4 milions d’euros de la Diputació en la primera part de la legislatura

En l’equador de la legislatura, la Diputació de València ha invertit un total de 4.257.076,08 euros en la comarca de la Canal de Navarrés a través dels diferents plans i línies d’ajuda de la Corporació provincial, que han permès “retornar l’autonomia als alcaldes perquè invertisquen els diners dels ciutadans en les obres que milloren les seues vides”, en paraules del president de la institució, Jorge Rodríguez.

En la mateixa línia s’expressa la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, que destaca “la fi dels favoritismes en la concessió d’ajudes als ajuntaments”, així com “una xicoteta gran revolució en cadascuna de les àrees de gestió d’aquesta institució”. Amigó posa en valor al seu torn la col·laboració entre administracions que ha acabat amb la confrontació d’antany, i Rodríguez reforça aquests principis del nou model de gestió rebutjant el ‘curtterminisme’ i “posant en pràctica la política de llums llargues que ens permeta engegar projectes necessaris per a les comarques valencianes”.

En concret, en els dos últims anys La Canal de Navarrés ha rebut un total de 4.257.076,08 euros, dels quals 1.175.012,48 euros han sigut destinats al Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), concretament 688.129,37 euros en 2015 i 486.883,11 euros en 2016; 965.167,28 euros del Pla de Provincial d’Obres i Serveis (PPOS); 975.885,53 euros del SOM; 481.330,85 euros a través del Pla de Camins i Vials (PCV); 37.410 euros del Pla d’Ocupació; i 622.269,94 del Fons de Cooperació Municipal.

Condicionament de traçat i obres de millora en la via pública

Aquesta inversió ha permès el desenvolupament de projectes com el condicionament del traçat de la via CV-580 en el tram que va des del punt quilomètric 15.750 al 16.750, que uneix els municipis de Navarrés i Quesa. Un projecte que preveu la millora del traçat de la carretera, així com la seua ampliació, amb la incorporació de vorals i l’augment de la seua amplària, de manera que tota la via que connecta ambdues localitats reunisca les condicions òptimes de seguretat.

A més, els plans provincials han deixat en la comarca desenes d’obres de millores de carrers i camins, bàsicament d’asfaltat i accessibilitat; l’adequació d’edificis públics i zones verdes; la rehabilitació de patrimoni; la modernització de les xarxes d’aigua potable i nous equipaments en zones i instal·lacions esportives. Actuacions que en molts casos venien reclamant els veïns durant anys i que, en tots els casos, milloren els serveis i la qualitat de vida de les persones.

Per al president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, eixa aposta per reforçar l’autonomia d’alcaldes i alcaldesses i donar continuïtat a les polítiques municipalistes que la institució ve aplicant des de juliol de 2015, amb més de 200 milions d’euros invertits en les comarques valencianes, suposa també un “increment de la responsabilitat a l’hora de decidir a què es destinen eixos recursos, enfront dels plans teledirigits que hem bandejat d’aquesta institució”.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la institució provincial, Mª Josep Amigó, assenyala que s’han posat més recursos que mai al servei dels municipis, eliminant l’arbitrarietat i l’opacitat, afegint que “vam governar amb visió de país, col·laborant amb el Consell per a impulsar polítiques conjuntes i millorar la gestió dels recursos públics”.

No hay comentarios

Dejar respuesta