La bombona de butà baixa aquest dimarts quasi un euro i es queda en 17,66 euros

El preu de venda màxim de la bombona de butà es reduirà en 0,92 euros a partir d’aquest dimarts, baixant dels 18,58 euros -preu vigent des del passat 15 de noveimbre- fins als 17,66 euros, segons ha publicat aquest dilluns el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El PVP màxim dels gasos liquats del petroli (GLP) en envasos de 8 a 20 quilograms (la tradicional bombona de butà) es revisa bimestralment el tercer dimarts del mes, per resolució de la Direcció General de Política Energètica i Mines.

Aquesta revisió es calcula en funció del cost de la matèria primera (propà i butà) en els mercats internacionals, així com del cost dels nolis (transport) i l’evolució del tipus de canvi euro-dòlar.

D’altra banda, aquesta revisió del preu, a l’alça o a la baixa, està limitada al 5%, acumulant-se l’excés o defecte de preu per a la seua aplicació en posteriors revisions.

El Reial decret llei 20/2022 ha limitat el preu màxim abans d’impostos dels GLP envasats entre 8 i 20 quilograms fins al 30 de juny de 2023, prenent com a referència el preu fixat per la resolució de 12 de maig de 2022, de la Direcció General de Política Energètica i Mines, de 19,55 euros.

No hay comentarios

Dejar respuesta

16 + dos =