La Basílica celebra aquest dimecres el tradicional Besamans públic de la Verge dels Desemparats

ARXIDIÒCESI VALÈNCIA, 22 MAIG- La Basílica de la Verge dels Desemparats romandrà oberta aquest dimecres, 24 de maig, des de les 7 del matí fins al pas de l’últim fidel devot de la Mare de Déu que vulga participar en el tradicional Besamans públic, un dels principals actes organitzats al maig amb motiu de la festa de la Patrona dels valencians.

Des de la Basílica animen a tots els fidels devots de la Mare de Déu «a acudir aquest dimecres a la cita amb la ‘nostra Mareta’ la imatge processional de la qual estarà en l’altar major per a poder rebre, un a un, a tots els seus fills, que podran en aquest acte presentar-li súpliques, accions de gràcies i peticions i tindre un moment d’intimitat amb Ella», destaca el vicerector de la Basílica, Álvaro Almenar.

A més, els donatius que es recullen en el Besamans, com sempre es fa en aquest acte, es destinaran a l’obra social que impulsa la Basílica dirigida a la Fundació MAIDES, per a la inserció social de persones amb malaltia mental greu i en risc d’exclusió; Vila Teresita, que ajuda a persones en exclusió, especialment dones marginades, moltes en situació d’abús i/o víctimes de tràfic; i l’associació valenciana provida, que atén mares en risc d’exclusió i als seus bebés.

El tradicional i multitudinari Besamans començarà a les 7 del matí i, com és habitual, en l’exterior de la Basílica s’instal·laran tanques en forma de zig zag per a organitzar i ordenar el pas dels fidels, que formaran una llarga cua en la Plaça de la Verge. L’entrada general es realitza per les Portes de Bronze i hi haurà un altre accés reservat per a persones amb mobilitat reduïda, cadires de rodes i carros de bebés.

També hi haurà servei d’ambulància i, com tots els anys, l’acte compta amb la col·laboració de la Creu Roja i de la Policia Local.

Aqueix dia, la imatge original de la Verge dels Desemparats que presideix l’altar major quedarà girada cap al seu cambril, on tindrà lloc el culte ordinari durant tota la jornada.

En l’organització i control d’accés al Besamans col·laboraran els Seguidors de la Verge dels Desemparats, la Cort d’Honor i els Eixidors del Trasllat.

No hay comentarios

Dejar respuesta