Keke Vilabelda premi de Pintura Juan Francés Fira d’Agost de Xàtiva 2022

L’artista Keke Vilabelda Montalt s’ha alçat amb el premi de Pintura Juan Francés – Fira d’Agost de Xàtiva 2022 amb l’obra titolada «S/t cracking layers», realitzada amb tècnica ciment, algeps, esmalt i impressió sobre taula i que suposa un premi de 5.000 euros. La vídua del pintor Juan Francés, mecenes del premi, va lliurar el xec a Keke.

El segon premi ha recaigut en Vicent Machí i el jurat ha atorgat també dos accèssits a Sergio Rocafort i Ana Ciscar Cebrià.

Keke Vilabelda Montalt (València, 1986) viu i treballa entre València i Ciutat de Mèxic. Llicenciat per la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de València, també es va formar posteriorment a la Central Saint Martins College of Arts & Design de Londres. Compta amb premis a Espanya, Mèxic i Regne Unit i també ha exhibit les seues creacions a països com ara Colòmbia, Bèlgica, Suïssa, Itàlia, França, Portugal, Estats Units, Alemanya o Xina.

El segon lloc, amb un premi de 3.000 euros, ha sigut per a l’obra «Reminiscència» de l’artista Vicent Machí (València, 1997), realitzada amb pintura acrílica sobre llenç. Així mateix, el jurat ha decidit atorgar també dos accèssits a les obres presentades per Sergio Rocafort («5w-1», tècnica oli sobre taula) i per Ana Císcar Cebrià («Enfoque, disparo y recorte; tècnica oli, esmalt i esprai sobre lli).

Aquesta edició ha comptat amb un total de 528 obres presentades, de les quals 25 van ser seleccionades pel jurat per a ser estudiades presencialment amb major deteniment. El jurat ha estat conformat per Jorge López, Director de la Galeria Jorge López de València; María Tinoco, taxadora, experta en mercat de l’art i comissària; i Sara Vilar, professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. La deliberació ha estat presidida pel regidor de Fira i festes Pedro Aldavero i ha actuat com a Secretària l’administrativa del departament de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva Casandra Clemente Chorques.

No hay comentarios

Dejar respuesta