Judith Tortosa, Martín Serena i Josep Barberá (CAX), subcampions d’Espanya d’atletisme adaptat

Les tres joves promeses del para atletisme xativí van sumar 33 dels 134 punts de l’equip de la Comunitat Valenciana en el campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes disputat a Madrid

Els para atletes Judith Tortosa, Martín Serena i Josep Barberá, del Club Atletisme Xàtiva (CAX), es van proclamar el passat cap de setmana subcampions d’Espanya d’atletisme adaptat en el Campionat d’Espanya Absolut per Comunitats Autònomes, disputat en les pistes d’Atletisme d’Aluche (Madrid), i auspiciat entre altres per la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF) i la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit (FEDPC).

Les tres joves promeses del para atletisme xativí van sumar 33 dels 134 punts de l’equip de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), que va acudir amb un combinat no molt nombrós (9 para atletes) però sí amb un alt nivell competitiu en proves molt diverses.

Judith Tortosa, actual recordwoman d’Espanya en les distàncies de 100 i 200 metres llisos de la seua categoria, va finalitzar 1a en la proves de 100 metres RR3 (amb temps de 23.48 i 22:94 en la prova extra) i 200 metres RR3 (43:42). La jove para atleta consolida així el seu bon estat de forma en una temporada on persegueix participar mundial de París, on viuria la seua segona experiència internacional després dels Para Young Games de 2022 a Finlàndia.

Martín Serena i Josep Barberá van competir en les proves de 100 metres llisos de les categories de T35 a T38 i 200 metres llisos T35 a T37. Serena, amb una àmplia experiència en campionats d’Espanya malgrat la seua joventut (amb podis en la seua categoria a Fuenlabrada, Sevilla i Gijón), va aconseguir marques de 17.18 i 35.90 en totes dues proves, finalitzant 13é i 4t respectivament, sent el millor T35 de la competició i consolidant-se com un dels para atletes de referència a Espanya en aquesta categoria.

Josep Barberá (T37), que debutava en competició nacional, va deixar un molt bon sabor de boca amb temps de 14.98 en els 100 metres llisos i 32.86 en els 200, finalitzant 7é dels 16 participants en la prova de 100 i 3r en el 200, a menys de 8 dècimes de la segona plaça. Amb només 17 anys i després de pocs mesos competint, Barberá va aconseguir en tots dos casos plusmarca personal, i continua avançant amb pas ferm en una progressió on tot apunta a un notable marge de millora.

Els para atletes del CAX, que venien de realitzar un gran paper en el Campionat Autonòmic FEDI-CV (al costat del seu company i també esportista adaptat Román Escrivá), van ser claus en la consecució de la medalla de plata per al combinat valencià, i es mantenen així com un dels grups a seguir de prop en el món de l’atletisme adaptat a nivell nacional.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro × 3 =