Arriba la XX edició del certamen Nacional «Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva»

Els concursos tindran lloc entre el 22 d’abril i el 14 de maig a l’auditori de Sant Agustí i hi haurà 4 modalitats: vent-fusta, vent-metall, corda fregada i piano

Xàtiva,29dmarçde 2023.- La regidora de Conservatori Reme Sinisterra i el director del Conservatori Municipal de Música Lluis Milan de Xàtiva Gaspar Nadal han presentat aquest dimecres la XX edició del Certamen Nacional «Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva», el qual s’iniciarà el proper 22 d’abril.

«Després de tres anys, arriba la XX edició d’aquest concurs, el qual s’ha convertit en un dels referents d’identitat de la ciutat», ha indicat la regidora de Conservatori Reme Sinisterra, qui ha explicat que «l’Ajuntament de Xàtiva és conscient de la importància de l’educació musical com a ferramenta pedagògica i part d’una formació integral. Per això Joves Intèrprets s’ha convertit en una plataforma de projecció òptima per als concursants».

La principal novetat d’aquesta edició és que les proves i audicions es realitzaran a l’auditori de Sant Agustí, annex al propi Conservatori Lluís Milan. El concurs es desenvoluparà en un cap de setmana, amb una primera fase eliminatòria que constarà d’una obra obligada, i una fase final per als i les concursants escollits amb una obra lliure que no excedirà els 30 minuts. Les proves es desenvoluparan el 22 i 23 d’abril (concurs de vent-fusta), 29 i 30 d’abril (vent-metall), 6 i 7 de maig (corda fregada) i 13 i 14 de maig (piano). El concert de clausura tindrà lloc el dissabte 3 de juny al Gran Teatre de Xàtiva.

Hi haurà tres modalitats: joves de fins a 16 anys, joves de 17 a 21 anys i joves de 22 a 26 anys. El guanyador/a de la modalitat A obtindrà 1.300 euros mentre que el de la modalitat B s’emportarà 1.000 euros i 800 seran el premi per al vencedor/a de la modalitat C. També es podrà atorgar en cas excepcional un segon premi valorar en 450 euros per cada especialitat, entre les 3 modalitats. A més, l’organització del concurs atorgarà el premi especial «Lluis Milan», valorat en 450 euros, al o la millor participant finalista que siga resident a Xàtiva i no haja resultat guanyador en cap de les distintes modalitats.

«Gràcies als companys i companyes per la seua dedicació, ja que s’encarregaran de buscar a les persones que formaran part del tribunal i de resoldre els dubtes de les persones aspirants, servint d’enllaç entre totes les parts», ha indicat el director del Conservatori Lluis Milan Gaspar Nadal, qui ha indicat que en algunes especialitats la participació està ja quasi completa i que en altres ja hi ha un bon nombre de persones inscrites. Les persones interessades poden inscriure’s fins al proper dilluns 3 d’abril a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta

nueve + 17 =