Un joguet de ceràmica islàmica conservat a l’Almodí de Xàtiva serà exposat a València

Una de les peces més curioses de les que conformen les col·leccions del Museu d’Arqueologia de l’Almodí viatjarà a València per ser exposada temporalment al Museu d’Història de València. Es tracta d’un recipient zoomorf de ceràmica (un gat, concretament) amb decoració pintada en roig, procedent de les excavacions practicades en 1993, sota la direcció de l’arqueòleg xativí Enrique Gandía, en un solar de la part nord del Camí la Bola.

El context arqueològic en que va aparèixer la situa cronològicament en el període medieval islàmic, al voltant del segle XIII. La peça, que molt probablement és un joguet de l’època, ha estat restaurada recentment i presenta un bon estat de conservació. Actualment es troba emmagatzemada pendent de passar a formar part de la mostra permanent de les col·leccions arqueològiques en l’Almodí.

Aquesta peça ceràmica formarà part de l’exposició «La ceràmica islàmica a la ciutat de València: 35 anys d’arqueologia urbana». La mostra s’exhibirà al Museu d’Història de València a partir de mitjan novembre i serà una excel·lent oportunitat per conèixer millor la cultura material de les etapes prèvies a la conquesta de Jaume I.

L’exposició permetrà mostrar la col·lecció procedent de les nombroses excavacions arqueològiques del subsol de la ciutat de València i, al mateix temps, reunir col·leccions d’altres territoris del seu entorn, com ara la ciutat de Xàtiva. El comissari de l’exposició és l’arqueòleg medievalista Josep Vicent Lerma.
elo de la ciudad de Valencia y, al mismo tiempo, reunir colecciones de otras territorio de su entorno, como la ciudad de Xàtiva. El comisario de la exposición es el arqueólogo medievalista José Vicente Lerma.

No hay comentarios

Dejar respuesta