Jaume Masià, campió del món de Moto3 2023

El pilot valencià va aconseguir el títol en el GP de Qatar

Jaume Masià és el nou Campió del Món de Moto3. Després de 16 voltes en les quals parpellejar estava prohibit, el valencià va gestionar la carrera de manera molt intel·ligent per a evitar que el seu màxim rival, Ayumu Sasaki, poguera arrabassar-li les opcions de culminar el seu primer ‘match point’. Finalment, Masià va aconseguir, més enllà del campionat, la victòria de la carrera del GP de Qatar en acabar per davant de David Alonso i Deniz Öncü.

Carrera d’infart per a aconseguir el títol
La carrera va començar amb la sanció a Deniz Öncü per avançar-se en l’eixida i amb Masià havent de remuntar posicions des de la desena plaça. En complir el turc la long lap penal, el màxim rival de Jaume, Ayumu Sasaki, es va posar al capdavant del grup però en tan sols dues voltes, el valencià va aconseguir ficar-se entre els cinc primers i començar una gran batalla per la victòria i el títol. Un avançament entre els dos va fer que s’anaren recte i altres convidats a la festa van arribar i es van unir al ball.
Mancant 10 voltes per al final, mentre Sasaki liderava amb Masià al seu deixant, l’espanyol va tornar a repetir la mateixa acció en la mateixa corba 6 que va propiciar de nou la pèrdua massiva de posicions per a Sasaki, que va poder recuperar una mica d’alé després de la caiguda de Moreira per la qual Ortolá va ser sancionat amb una doble ‘long lap’. Per part seua, el número ‘5’ va rebre un ‘warning’ dels FIM MotoGP Stewards per pilotatge irresponsable després de la doble acció sobre el ’71’.
Mancant 3 voltes, Sasaki va començar a veure’s superat per una sèrie de pilots fins a quedar relegat a la huitena plaça mentre Masià rodava al capdavant, la qual cosa li atorgava el títol de campió si acabava així. Pese a l’empenyiment dels seus rivals, el valencià va posar la directa cap al triomf per davant d’Alonso i un Öncü que va aconseguir remuntar amb molta solvència.

No hay comentarios

Dejar respuesta