Ja post votar a les propostes de Xàtiva als pressupostos participatius 2021 de la GVA

Les iniciatives xativines, que es poden votar fins al 30 de setembre, són un Parc d’Habitatge Públic per a Joves i la restauració del Convent de Sant Domènec

Aquest dimarts s’ha iniciat la fase de votació dels projectes finalistes als primers pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana, que compten amb un pressupost de 125 milions d’euros, i entre els quals es troben dos propostes vinculades a Xàtiva: la creació d’un Parc d’Habitatge Públic per a Joves al Nucli Antic i la rehabilitació de l’ex convent de Sant Domènec.

Les votacions es poden realitzar fins al proper 30 de setembre, a través de la pàgina web gvaparticipa.gva.es, però des de l’Ajuntament també s’habilitaran durant els propers dies punts físics de suport a la votació per tal d’eliminar la bretxa digital i facilitar el procés de votació a tota la ciutadania que no sap com fer-ho digitalment.

En aquest sentit, des del dia 16 fins el 30 de setembre, i de dilluns a divendres, s’ubicaran taules a la porta de l’Ajuntament de Xàtiva (de 10 a 14 hores), a la Casa de la Joventut (de 10 a 13 i de 17 a 20 hores), a la Casa de les Dones (de 9 a 14 hores) i un quart punt mòbil que anirà rotant per diferents espais de la ciutat. És important tindre en compte que les persones interessades en votar en algun d’aquests punts hauran de saber la direcció i contrasenya dels seus correus electrònics, per tal de registrar-se a la web i poder dipositar posteriorment el vot amb l’acompanyament d’una persona dinamitzadora.

D’altra banda, també es pot realitzar la votació individualment, de forma telemàtica, a través de la pàgina gvaparticipa.gva.es. Serà necessari registrar-se a la plataforma i dirigir-se posteriorment a la pestanya «Àmbit Comarcal», per a clicar seguidament sobre l’apartat «Comarques Centrals», on s’hauran de buscar els dos projectes de Xàtiva. Cal destacar que cada persona podrà votar tots dos projectes.

Dues propostes de Xàtiva finalistes

Dues propostes de Xàtiva han aconseguit arribar a les votacions de la fase final d’aquests primers pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana.

D’una banda es troba la proposta de creació d’un Parc d’Habitatge Públic per a Joves al Nucli Antic de Xàtiva, amb un pressupost contemplat de 3,1 milions d’euros. La intenció és executar l’adquisició, rehabilitació i adaptació de 50 cases ubicades al nucli antic per tal d’incorporar-les a l’habitatge públic de la Generalitat Valenciana i oferir-les posteriorment a un preu accessible a joves menors de 35 anys.

Cal recordar que el nucli antic de Xàtiva, declarat conjunt històric-artístic en 1982, és el segon més gran de tota la Comunitat Valenciana i la complexitat de l’habitatge en aquesta zona està provocant un despoblament gradual amb conseqüències directes per a la conservació i dinamització socioeconòmica d’aquesta zona. A això cal afegir les dificultats estructurals pròpies de la joventut per a poder emancipar-se.

D’altra banda, també ha arribat a la fase final de votacions la proposta de restauració de l’ex Convent de Sant Domènec, amb un pressupost de 120.000 euros. L’edifici està catalogat com a Bé d’Interés Cultural i des de 1981 pateix un dilatat procés de restauració-recuperació, amb diferents actuacions i reconstruccions realitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració del Ministeri. La sol·licitud pretén que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport participe en la proposta assumint el cost de la licitació i redacció del pròxim projecte d’intervenció sobre aquest conjunt.

Parc d’Habitatge Públic per a Joves al Nucli Antic de Xàtiva (Pressupost: 3.100.000 €)

Enllaç de votació: https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/814

Intervenció a l’ExConvent de Sant Domènec (Pressupost: 120.000 €)

Enllaç de votació: https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/65

No hay comentarios

Dejar respuesta