Isabel Serra: Reflexions sobre masclisme, violència, justícia, política i la manada

Isabel Serra, vocal executiva Compromís Xàtiva i Directora Territorial de Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Ara que ja fa uns dies de la sentencia anomenada “de la Manada, cal fer una reflexió tranquil·la, però ferma i contundent, en la crítica d’aquesta resolució jurídica.

Com a partit feminista que som,defensarem la lluita per la igualtat,recolzantaccions polítiques encaminades a l’eliminació de qualsevol pràctica que atempte contra la Igualtat,o suposeviolència cap a la dona.

Des de COMPROMíS, hem de ser corretja de transmissió alhora de denunciar la injustícia que ha suposat la sentència per a la víctima, en concret, i per a les dones en general.

S’han fet molts articles d’opinió, hem escoltat a la televisió i a les xarxes mil i una opinions. El tema està ben clar, tenim una justícia decimonònica impròpia dels temps actuals i sobretot, una justíciapatriarcal, sense cap perspectiva de gènere.

No, no és un abús, és una violació, ho defensarem allà on calga, estem cansades i cansats de que els judicis acaben convertint-se en tribunals que jutgen la moralitat de la dona o de la seua resistència física o psicològica. Ho hem dit milers de vegades, “de camí a casa volem ser lliures, no valentes”. Aquesta és la qüestió, reclamem la llibertat, en tots el aspectes que ens correspon, com a subjectes (que no objectes sexuals) d’aquesta societat.

Per això, estem convençuts i convençudes de que fa falta més feminisme per canviar les coses. Demanem urgentment, canvis en les lleis per a protegir-nos, però sense oblidar que el problema té arrels més profundes, es diu patriarcat,i que ens cal,sense excuses, apostar per la coeducació d’una vegada i pel canvi més difícil però el més valent: canviar les mentalitats.Sols així avançarem en la construcció d’una societat més justa i igualitària, on totes i tots ens trobarem més còmodes, més segurs i a la fi més lliures.

#No és No

#Yo si te creo

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 − siete =