iReSoL col·labora amb Eco Contenidors Socials emmarcat a la València Capital Mundial de Disseny 2022

El divendres 23 de setembre, va tenir lloc la inauguració de l’exposició singular ¨Eco Contenidor Social¨, en la plaça Músic López Chávarri – en ple cor del barri del Carmen a València. I romandrà oberta, de dilluns a divendres, de 8 a 21 h en la escola Superior de Disseny de València fins al 31 d’octubre de 2022.

Aquest innovador projecte emmarcat en la World Design Capital València 2022, està desenvolupat per l’Escola Superior de Disseny de València. Les bases del projecte són la reutilització de materials, la sostenibilitat, el baix cost de producció i l’adaptació a espais mínims. En el seu desenvolupament i producció han col·laborat l’associació ÀMBIT, l’Ajuntament de València, l’empresa FINSA, l’empresa de maquetes i prototipado Oceà Taronja, Manuel Lucendo fusteria metàl·lica, Dos Dies Contenidor, Profiltek, i iReSoL Instal·lació i Enginyeria fotovoltaica al costat de SMA, la marca líder mundial en inversors fotovoltaics, per a dotar-la d’electricitat i il·luminació a través d’energia solar fotovoltaica, convertint així una casa contenidor totalment aïllada sense necessitat de connexió a la xarxa elèctrica.

Durant l’acte, regidora de Benestar Social Dª Isabel Lozano, de l’Ajuntament de València, va posar en valor totes les utilitats d’una iniciativa com aquesta, servir tant per a gent que no té sostre com per a gent que pot inserir en la societat d’un període d’exclusió, sense contar que per casualitat també és titulada per li escolà d’arts i oficis en l’especialitat de disseny, qui també va aplaudir a la qualitat que han presentat els alumnes per a desenvolupar aquest projecte.

Per part seva, Sr. Xavi Calvo, director de València Capital de Disseny, va agrair totes les entitats que ha col·laborat, especialment EASD,

Ajuntament, fira València i per descomptat a totes les empreses amb els seus mitjans i recursos, han pogut dur a terme la construcció d’aquest contenidor.

Dª Maria Navarro, cap Departament i Especialitat Disseny de Producte de la EASD, ha coordinat aquest projecte que va néixer fa més de dos anys amb les premisses de sostenibilitat, social, reutilització i disseny, va explicar que ha estat a través de l’escola de Disseny on al llarg dels dos últims on els alumnes, dirigits per ella, ha creat cadascuna de les peces que seran exposades dins del contenidor, de fet, diversos d’ells han estat a més guardonats en la fira de moble, com a productes sostenibles, productes del disseny i productes caràcter infantil, com el bressol evolutiu.
Finalment, van intervenir les empreses col·laboradores, com iReSoL, el seu director general

Salvador Jiménez va explicar que la instal·lació es va dur a terme amb 6 panells 545 kW de la marca Sharp, un inversor SMA sunnyboy 2,5, SUNNY iSland, de 4,4 kW amb bateries de Liti BYD, la qual cosa li permet una autonomia d’integració d’equip perquè tingui més de 2 setmanes d’autonomia d’autoconsum.
Des de iReSoL secundem tots tipus d’iniciatives que van destinades a la sostenibilitat, no sols de medi ambient, sinó també de caràcter social, per això, estem especialment orgullosos d’aquest projecte que hem dut a terme.

No hay comentarios

Dejar respuesta

15 − 14 =