Inici dels programes Et Formem de la Mancomunitat La Costera-Canal

• Aquests programes estan subvencionats per Labora i cofinançats pel Fons Social Europeu per import de 241.358,40 euros per cada municipi.

 La Mancomunitat de Municipis La Costera – Canal té actualment en marxa, en les localitats de Rotglà i Corberà i Vallada, els tallers d’ocupació Et Formem dels quals es beneficien 20 persones amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables.

Pel que respecta a Rotglà i Corberà, el mes de maig passat va finalitzar el primer projecte de sis mesos de duració, en el qual els seus integrants es van formar en ‘Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria’. En l’actualitat estan desenvolupant el certificat de professionalitat de nivell II ‘Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes’ que finalitzarà el 31 de maig de 2022. Una vegada superat el curs, podran exercir labors en l’àmbit professional en la familia d’hortes, hivernacles, vivers i jardins, en general.

Part d’aquest programa està orientat a la realització de pràctiques, pel que les persones participants estan executant projectes, com ara la regeneració paisatgística als parcs municipals en la Plaça dels Moreres; als jardins de l’antic edifici de la fàbrica de tabacs, hui seu de l’Ajuntament i en els paratges més emblemàtics com la Carraposa; així com en les rotondes d’accés a la població.

En el que concerneix a Vallada, el municipi s’ha acollit al segon cicle d’aquest programa, en el qual al llarg d’un any l’alumnat obtindrà els certificats de professionalitat de nivell I i II, en l’especialitat de fàbriques d’obra de paleta i operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització.

La presidenta de la Mancomunitat Mª José Tortosa ha destacat que «aquests tallers són més importants, si caben, per la possibilitat que se’ls dona a les persones en risc d’exclusió social que té més dificultats que la resta a l’hora de trobar ocupació i que aquesta siga qualificat».

No hay comentarios

Dejar respuesta

16 − catorce =