Incendi d’un habitatge a l’Hort de Mora de Xàtiva aquesta matinada

Els bombers han actuat a un incendi d’habitatge a Xàtiva, del que s’hi ha rebut avís a les 5:47 h de la matinada. Ha sigut en un pis de la plaça Hort de Mora.
Fins allí s’hi han desplaçat dues dotacions de bombers de Xàtiva i dues d’Alzira, amb les unitats de comandament de sergent d’Alzira i cap de parc d’Alzira.

Tot el veïnat de l’edifici ha sigut confinat als seus habitatges per seguretat, ja que l’escala estava inundada de fum.

Els bombers han rescatat a una persona de dins del pis afectat, amb màscara de rescat, i posteriorment ha sigut atesa per mitjans sanitaris per inhalació de fum, també han necessitat assistència altres dos veïnes per inhalació de fums. D’altra banda, s’hi ha evacuat en bon estat a una dotzena de persones dels altres pisos, i els bombers han ventilat la totalitat de l’edifici.

En este incendi, un bomber del Consorci s’hi ha sentit marejat i ha sigut atés pels mitjans sanitaris en el terreny. Posteriorment ha sigut traslladat a centre hospitalari per a revisió.

A primeres hores del matí membres del consistori i l’arquitecte municipal, junt amb la policia local inspeccionaven el bloc d’habitatges afectats, per a comprovar la seva seguretat abans que pugui determinar-se el retorn dels veïns a les seves vivendes. En principi, sembla que el foc no ha afectat l’estructura, però en 24 hores es realitzarà una nova inspecció.

Segons apunten els primers indicis, pel que sembla l’incendi va començar al menjador de l’habitatge del primer pis, a causa de l’explosió d’una bateria de liti connectada a una placa solar, possiblement a causa d’un defecte en la instal·lació.

No hay comentarios

Dejar respuesta