Imposició de bandes a les Falleres Majors de Xàtiva Patricia i Marives

Les Falles tornen a Xàtiva després de dos anys sense la seua festa major. La pandèmia del coronavirus va obligar a suspendre la celebració dels festejos al març de 2020 i ajornar-les a 2022. El dissabte a les 20,00h va tindre lloc l’acte d’imposició de bandes a les de la Falleres Majors de Xàtiva, corts d’honor i Falleres Majors de les comissions.

Un gran nombre de veïns i representants del col·lectiu faller de Xàtiva acompanyaren, en la vesprada del dissabte, a Patricia Viñes Martínez i Marives Puchades i Díaz, durant l’acte d’imposició de bandes a les Falleres Majors de Xàtiva 2022 celebrat al Gran Teatre de la ciutat.

Les Corts d’Honor també tingueren un especial protagonisme així, tant les infantils Laura Palet i Gimeno, Amparo Sánchez i Agustí, Sofía Cucó i Torregrosa i Mireia Barberà i Cucarella, com les majors, Desirée García i Francés, Gema Climent i Estrela, Kaltoum Idrissi Yahyaoui i Tormo, i Laura Borredà i Gutiérrez, desfilaren per tal de rebre les seues bandes i recolzar a les seues Falleres Majors sent rebudes pel president de la JLF, Jesús González. Els acompanyants infantils van ser Álvaro Pastor i Molina, Óscar Sánchez i Gozálbez, Guillem Bou i Cazaurang, Hugo Perales i Quiles, i Marc Victoria i Benavent.

L’alcalde i president Nat de la Junta Local Fallera,Roger Cerdà, va proclamar a Patricia i Marives com a falleres majors per a l’any 2022 i tot seguit va imposar la banda i la insígnia que l’acredita.

També van acompanyar a Patricia i Marives les Falleres Majors de cada comissió de Xàtiva, al costat dels seus respectius presidents o representant de Junta gestora.

Durant l’esdeveniment es van lliurar diferents reconeixements a personalitats que han destacat a les festes falleres.

El Socarrat d’Honor va recaure en Pasqual Gil Torregrosa, faller de la comissió Sant Feliu i que, argumenta la Junta, “treballa incansablement per a la seua comissió. Però cal destacar, que Pasqual és la persona que fa possible que qualsevol acte faller en el Gran Teatre tire avant”. La Insígnia d’Or de la Junta Local Fallera va recaure en el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent per la seua, textualment “gran labor durant aquests últims anys per a vetlar per la salut de totes les persones”.

El president de la JLF, Jesús González, va tenir unes paraules d’agraïment i record per a les persones que ens han deixat al llarg d’aquests dos anys per la pandèmia. També va animar a les falleres a gaudir de tots els actes que es varen quedar per viure en 2020, tornaran les xarangues, els esmorzars i l’olor de pólvora de les mascletades. El president va donar les gràcies al departament de salut Xàtiva – Ontinyent, per la seua lluita incansable contra la pandèmia. Per finalitzar va agrair a les comissions de la ciutat la seua responsabilitat i saber estar davant aquest tens sense actes fallers. ¡Les falles ja estan ací les falleres i els fallers tornem! va concloure.

L’alcalde i president Nat de la Junta Local Fallera, Roger Cerdà, també va dedicar unes paraules a les falleres majors i a tot el col·lectiu faller. Va recordar que feia 690 dies que les falles es varen suspendre i recordava que aquell mateix dia es presentava el llibret de la junta local fallera, ja que va ser l’últim acte de l’any 2020. L’himne oficial de la Comunitat Valenciana, va tancar aquest acte emotiu i replet de sensacions inèdites.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis − seis =