El Centre Cultural de l’Entitat ha acollit hui la final, presentada pel creador digital «alegría de poble».

481 alumnes de 4t d’ESO, de 24 centres educatius de diferents localitats de la Comunitat Valenciana, han participat en la III edició del concurs d’educació financera organitzat per la Fundació Caixa Ontinyent, que ha celebrat hui la final en el Centre Cultural de l’Entitat.

Amb esta iniciativa es pretén conscienciar de manera amena, formativa i motivadora, de la necessitat de disposar de conceptes bàsics per a gestionar l’economia diària i la importància de fomentar eixos coneixements en les generacions més joves. Així, la final del concurs ha sigut presentada pel creador digital de la Costera “alegria de poble”.

Al llarg de la jornada, els alumnes han respost a un qüestionari de preguntes sobre conceptes financers, d’economia personal, ciberseguretat, estalvi, finançament i assegurances, entre altres. El guanyador del concurs ha sigut l’IES Altaia d’Altea, que ha aconseguit un premi de 500€ en material per al centre educatiu, i el segon classificat l’IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna, que ha aconseguit 250€ també destinats a material per al centre. S’ha obsequiat, a més, als alumnes finalistes amb uns auriculars sense fils.

Cal destacar que en el concurs han participat alumnes d’Albal, Albalat de la Ribera, Alberic, Alcoi, Alacant, Altea, Banyeres, Benigànim, Bocairent, Burjassot, Canals, Castalla, Castellar Oliveral, Foios, La Pobla del Duc, Ontinyent, Paterna, Silla, Tavernes de la Valldigna i València.

Educació financera per a totes les edats

El programa d’educació financera, que va nàixer en 2016, oferix ferramentes per a millorar la cultura financera a persones de totes les edats, adaptades a les necessitats de cada moment de la vida. Compta amb 43.000 usuaris cada any, realitza més de 100 activitats anuals, i col·labora amb 29 entitats i col·lectius.

Disposa d’una APP de contes infantils per als més xicotets “Els contes de Dino”; impartix formació per a docents i alumnes d’ESO i Batxillerat sobre ciberseguretat, finançament, finances bàsiques i jocs d’atzar, entre altres; realitza accions específiques per a majors; i impulsa la informació i divulgació de temes d’interés a través del seu web i xarxes socials.  

No hay comentarios

Dejar respuesta