La regidora de Dona presenta el nou servei d’assessorament psicològic integral a Xàtiva

La regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, va presentar ahir el servei d’assessorament psicològic integral per a dones. Es tracta de un nou servei relacionat amb les diverses accions de prevenció i lluita contra la violència de gènere i els seus efectes. És la primera vegada que des de l’Ajuntament s’estableix un servei públic d’aquest tipus.

xesca-chapi-psicologa-2-diaridigital.esLa responsable d’aquest nou servei és la psicòloga Tania Tormo Muñoz. Encara que la previsió és que aquest servei d’assessorament i ajuda psicològica estiga disponible a la Casa de les Dones, actualment es presta en l’àrea de Dona i Igualtat, a la segona planta de l’Ajuntament. L’horari de visita és dimarts i dijous, d’11 a 14 hores, amb cita prèvia, encara que hi ha atenció permanent per a consultes i informació.

xesca-chapi-psicologa-4-diaridigital.esLa regidora ha explicat que “aquest servei forma part del pla estratègic de la nostra àrea. Tant en el pla integral contra la violència de gènere, com en el pla d’igualtat de l’Ajuntament tenim la vessant d’ajuda psicològica que ara anem a prestar amb recursos propis. Aquest servei és absolutament necessari, ja que està orientat al col·lectiu més vulnerable”. Chapí ha recordat que aquest servei d’assessorament psicològic integral se suma al d’assistència jurídica de què ja disposava l’Ajuntament.

xesca-chapi-psicologa-3-diaridigital.esPer la seua banda, la psicòloga Tania Tormo ha comentat que el nou servei “apareix com resposta a les demandes de les usuàries i amb la voluntat d’afavorir l’autonomia personal de les persones afectades per aquesta xacra”. La responsable del servei ha anunciat que l’atenció es prestarà a nivell individual i grupal. També s’establiran grups d’ajuda mútua.


En Castellá:

La concejala de Mujer e Igualdad del Ayuntamiento de Xàtiva, Francesca Chapí, presentó este mediodía el servicio de asesoramiento psicológico para mujeres. Se trata de un nuevo servicio relacionado con las distintas acciones para prevenir y combatir la violencia de género y sus efectos. Ésta es la primera vez que un servicio público de este tipo ha sido establecido por el Ayuntamiento.

La responsable de este nuevo servicio es la psicóloga Tania Tormo Muñoz. Aunque la previsión es que este servicio de asesoramiento y asistencia psicológica esté disponible en la Casa de les Dones, actualmente se presta en el área de Dona i Igualtat, en el segundo piso del Ayuntamiento. Las horas de visita son martes y jueves, de 11 a 14 horas, con cita previa, aunque hay atención permanente para consultas e información.

La concejala explicó que “este servicio es parte del plan estratégico de nuestra área. En el plan integral contra la violencia de género, como en el Plan de Igualdad del Ayuntamiento, tenemos la faceta del apoyo psicológico que ahora proporcionamos con nuestros propios recursos. Este servicio es absolutamente necesario, ya que está dirigido al grupo más vulnerable “. Chapí recordó que este servicio de asesoramiento psicológico se suma a la asistencia jurídica de que ya disponía el Ayuntamiento.

Por su parte, la psicóloga Tania Tormo ha comentado que el nuevo servicio “surge como respuesta a las demandas de los usuarios y con la voluntad de promover la autonomía personal de las personas afectadas por esta lacra”. La responsable del servicio ha anunciado que la atención se prestará a nivel individual y de grupo. También se establecerán grupos de ayuda mutua.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciocho − dos =