Ignacio Reig aposta pel nou Portal d’Ocupació «Portalemp»

El regidor d’Hisenda ha destacat en la Jornada de presentació que el Portal «està cridat a ser una ferramenta important per a la ciutat»

El regidor d’Hisenda i Economia de l’Ajuntament de Xàtiva, Ignacio Reig, ha intervingut aquest matí en la Jornada «Xàtiva forma i ocupa» per tal de presentar el Portal d’Ocupació «Portalemp» que s’ha posat en funcionament des del propi ens municipal.

«Des del primer dia que vam entrar a l’Ajuntament vam ser conscients de la necessitat d’implementar un servei d’ocupació i formació per a ajudar a la gent jove a trobar feina», ha incidit Reig, qui ha assegurat que el departament d’Ocupació compta amb una tècnica específica, orientada a donar solucions a les persones que acudeixen a l’Ajuntament en busca de feina. «Era necessari articular una resposta per a eixa ingent demanda. Primer vam creure necessari tindre un departament d’Ocupació i Formació, al que se li van atorgar recursos econòmics propis. Este portal d’ocupació és la primera acció que es duu a terme des del mateix».

El Portal, que està cridat a ser una ferramenta important, té com a objectiu posar en contacte als empresaris o autònoms que necessiten recursos humans amb eixa massa de gent disponible per a treballar. «Ja hem ajudat a empreses d’alimentació que s’han instal·lat ací, i també a altres empreses locals. Moltes tenen els seus propis processos de selecció, però molta gent jove no està acostumada o no sap com sol·licitar treball», ha explicat Ignacio Reig.

El portal també servirà per informar i replicar les ofertes d’ocupació procedents d’organismes com la Generalitat Valenciana o la Diputació de la València, i a més a més tractarà d’aconseguir la recuperació del talent jove, a través de la tornada dels xativins i xativines amb estudis superiors que ara per ara es troben fora treballant i que voldrien tornar al seu municipi.

Portalemp comptà també amb un Servei de Mediació que permet tindre la capacitat legal de generar les pròpies bosses de treball, amb els perfils específics per als que es necessita determinats treballadors, i servirà també per adequar-se a les noves circumstàncies de la llei de contractes del sector públic i per informar els emprenedors.

«Volem ajudar a que el mercat de treball siga més eficient. Xàtiva ha fet una aposta forta amb la creació d’aquest departament de formació i ocupació i per fi tenim el personal adequat i els mitjans materials per a fer accions que han començat amb aquest portal web, que a poc a poc anirà dotant-se de contingut per a que tota eixa gent que ve a l’Ajuntament a deixar el seu currículum puga tindre un lloc al que dirigir-se, convertint-se en una referència per a sol·licitants i per a empreses. I tot això amb la màxima transparència», ha manifestat el regidor d’Hisenda Ignacio Reig, qui ha tancat la seua intervenció defensant que «si les empreses es consciencien de la seua utilització, aquesta pot arribar a ser una ferramenta molt important».

No hay comentarios

Dejar respuesta

19 − 17 =