Article d’opinió: Compromís Xàtiva: Ontinyent 2 – Xàtiva 0

Rodríguez aconsegueix 2 milions d’euros per a l’ARRU mentre que Cerdà no arreplega ni un sol euro per a la capital de la Costera

La manca de capacitat de Cerdà i del seu equip de govern torna a perjudicar a la nostra ciutat. No hi haurà noves ajudes ARRU per millorar el nucli antic de Xàtiva mentre que Ontinyent rebrà dos milions d’euros. Una vegada més, Xàtiva es torna a quedar per darrere de les ciutats del seu entorn i perd competitivitat i qualitat de vida per a les seues veïnes i veïns.

Des del nostre partit ja es va denunciar a la darrera legislatura que alguna cosa estava i s’està fent malament des de l’equip de govern en matèria d’urbanisme quan ajudes com les de les EDUSI o ara les de les ARRU passen sistemàticament de llarg la nostra ciutat. La manca d’una estratègia clara de ciutat que marque directrius i objectius a mitjà i llarg termini causa que els projectes manquen de coherència i de l’excel·lència mínima necessària per garantir que a Xàtiva arriba el finançament que tant necessitem. Un desgovern que causa que perdem oportunitats que altres aprofiten. Algú hauria d’assumir responsabilitats i, mínim, explicar públicament les raons per les que s’han perdut eixos diners.

Tal i com ha dit el nostre portaveu local Ferran Minguet “Ja vam advertir fa mesos que no era manera de fer les coses, que calia una estratègia clara de ciutat, que durant quatre anys en urbanisme s’havia treballat des de la precarietat. No ens podem permetre altres quatre anys per a que la resta de ciutats del nostre entorn ens continuen avançant per l’esquerra.

Xátiva mereix molt més que comptables que gestionen ingressos i despeses”. No de bades, vam reclamar la reunió del pacte de Sant Domènec per prevenir situacions com aquesta a les que Xàtiva es queda mirant com altres ciutats obtenen els recursos que tan bé ens vindrien. Per nosaltres aquest pacte era molt més que una foto oportunista, era l’instrument per a dissenyar des de l’esquerra i el progressisme tota una estratègia de futur per Xàtiva.

Per això des de Compromís propossem a la ciutat que s’aborde la contractació d’un gabinet de professionals que garantisca l’èxit en l’obtenció dels recursos que Xàtiva necessita per millorar el seu urbanisme. No podem perdre milions d’euros per no fer una despesa d’unes poques desenes de milers en una ciutat que té un pressupost de vora 30 milions d’euros.
Tal i com a dit Ferran Minguet «Si tenim diners per a un cap de premsa i un cap de comunicació ho hem de tenir per contractar el personal que duga a la ciutat els recursos econòmics que necessita. Amb un equip de govern eficaç i ben assessorat tindríem fets que comunicar i menys fum que vendre».

No hay comentarios

Dejar respuesta