Un total de 379 persones jubilades de totes les categories professionals de la sanitat del Departament s’han donat cita aquest matí en el Gran Teatre de Xàtiva per a ser homenatjats per la direcció i les seues companyes i companys.

Des que en 2017 s’iniciara de manera anual, aquest acte d’agraïment al seu personal després de la seua carrera professional, el departament de salut ha realitzat un senzill acte institucional a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva per a reconéixer públicament el seu treball.

Amb l’arribada de la pandèmia i les diferents restriccions, el Departament no havia realitzat aquest acte des de 2019 el que li ha portat a haver de trobar un ampli espai com el Gran Teatre cedit per l’Ajuntament de Xàtiva, per a poder-lo dur a terme atés que s’ha reunit quatre generacions de persones jubilades.

Durant la seua intervenció la Gerent del Departament Margarita Llaudes ha destacat el “gran paper que ha tingut aquest grup de professionals” durant la pandèmia i en els seus últims anys de servei. També ha agraït el lliurament prestat a tots ells “per haver-ho donat tot en primera línia” durant la pandèmia i ha reconegut la seua vàlua com a part de la Sanitat Pública valenciana.

A l’acte ha acudit com a convidat també l’Alcalde de Xàtiva que també ha reconegut l’important paper que tenen els professionals sanitaris i no sanitaris que treballen en la sanitat pública i l’ha emfatitzat citant també els pitjors moments de la pandèmia.

També ha intervingut en representació de tots i totes les persones allí presentes el Dr. Javier Mallol, cirurgià xativí que ha destacat en els seus últims anys per la seua dedicació a la cirurgia de càncer de mama. En representació dels i les facultatives d’atenció primària ha pres la paraula el Dr. Vicent Valor, metge de familiar durant més de 40 anys en la població de Benigànim que ha arribat a emocionar als presents amb records d’alguns companys ja morts.

En representació de la infermeria, Marisa Mejías, infermera de traumatologia en el Centre d’Especialitats L’Espanyoleto ha defensat el paper de les dones en les cures i el canvi que una societat més feminista ha aconseguit per a millorar les condicions de treball i el respecte de totes enfront del masclisme d’èpoques arrere.

El Departament de Salut ha entregat una figura original de l’artista local Toni Grau que representa una casa “en record dels mesos que les persones vam haver de quedar-nos a casa durant la pandèmia” diu el seu autor així com una “lluna de nit en color blanc” per a homenatjar “ a aquelles que hui es jubilen i que formen part del col·lectiu que va estar al capdavant de la sanitat durant aquell període” de pandèmia.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres + 8 =