Hinojosa, model d’empresa de paper reciclat

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assegurat que la col·laboració públic-privada és «essencial per a reduir el volum de residus que acaben en els abocadors», ja que els poders públics «no poden, ells sols, aconseguir l’objectiu del Residu Zero», per la qual cosa és necessari «conjuminar esforços per a fomentar l’economia circular comptant amb la cada vegada major conscienciació ciutadana».

La consellera s’ha expressat en estos termes durant la seua intervenció en la inauguració de la Nau Bambú de L’Alqueria d’Asnar, on l’empresa Hinojosa té una planta de fabricació de paper reciclat «que cada dia produïx material suficient per a donar la volta a les illes Balears».
Segons Salomé Pradas, que la conscienciació ciutadana «és cada vegada major, però, eixe compromís seria estèril si no comptàrem amb empreses capdavanteres com Hinojosa que convertixen la conscienciació en riquesa».

«Estem parlant d’una empresa que, des de Xàtiva i al llarg de les seues més de 75 anys d’història, s’ha desenvolupat en 24 plantes entre Espanya, França, Itàlia i Portugal, empra 2.900 empleats i oferix solucions a 9.000 clients en 41 països», ha explicat.

La consellera ha ressaltat que són «xifres impressionants que fan marca Comunitat Valenciana i ho fan des de la sostenibilitat, la innovació i la bona gestió» pel que ha transmés als seus responsables que, en la seua tasca «sempre tindran un aliat en el Consell que presidix Carlos Mazón».
Pradas ha explicat que la Comunitat Valenciana «continua avançant en reciclatge i les xifres així ho demostren, ja que les 207.495 tones d’envasos registrats suposa un creixement del 3,6% respecte a 2022 i un 16,4% més que fa cinc anys».

D’esta quantitat, el 64,2% de les tones reciclades provenen de la recollida separada, que inclou tant la recollida selectiva municipal dels més de 50.500 contenidors grocs i blaus que hi ha als carrers (43,3%), com la que es realitza amb gestió privada (20,9%) a través d’un total de 11.332 punts de reciclatge. El 35,8% restant es va recuperar de les plantes de residus on arriba tot tipus de fem sense separar, a través del contenidor gris.

Per eixe motiu, al llarg de 2023 s’han instal·lat més de 700 contenidors en diferents municipis en el marc del Pla Acció d’Envasos de la Comunitat Valenciana, que s’han sumat als 7.928 ja entregats des que va iniciar el Pla.

En este sentit, la consellera ha recordat que en les tres províncies es disposa de cinc plantes de selecció on es classifiquen els diferents materials abans de ser traslladats als recicladors homologats que garantixen el correcte tractament dels residus d’envasos.

No hay comentarios

Dejar respuesta