Héctor Illueca: ‘Els projectes participatius de la Generalitat permetran comprar i rehabilitar 50 habitatges per a joves a Xàtiva’

– El vicepresident segon presenta a Xàtiva les ajudes dels fons europeus als representants municipals de la comarca
– Es reuneix amb l’alcalde per a tractar les actuacions de la Conselleria en la localitat

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha anunciat que el projecte participatiu de la Generalitat de parc públic d’habitatge per a joves en el nucli antic de Xàtiva, que es desenvoluparà entre 2022 i 2023, «compta amb un pressupost de 3,5 milions d’euros que ens permetrà adquirir, rehabilitar i adaptar 50 habitatges que passaran a formar part del parc públic d’habitatge».

Així ho ha traslladat en la reunió que ha mantingut amb l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i en la qual també han participat el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, i la presidenta de la Mancomunitat La Costera-Canal, María José Tortosa. A continuació han mantingut una trobada amb representants de l’Associació d’Amics de la Costanera.

Héctor Illueca ha explicat que la ciutadania ha decidit que el primer projecte de pressupostos participatiu de la Generalitat siga l’ampliació del parc públic per a joves menors de 35 anys, convertint-se en una de les línies estratègiques dels Pressupostos de 2022. «Una decisió que es troba en plena sintonia amb les prioritats que, des de l’inici de la nostra gestió, han guiat la tasca de la Vicepresidència Segona en relació a la revitalització del parc públic».

La Vicepresidència Segona compta amb una relació d’immobles que estan en venda per a realitzar la seua valoració. L’objectiu és adquirir habitatges buits en el centre històric, rehabilitar-les i convertir-les en un projecte d’habitatge assequible per a joves. El finançament serà a càrrec de la Generalitat i els ajuntaments participaran en el procés d’adjudicació dels immobles.

En aqueix sentit, ha recordat que des de l’inici de la legislatura s’han adquirit més de 800 habitatges i en l’últim any s’ha aconseguint el rècord de 400.

En la seua visita a Xàtiva, el vicepresident també ha presentat als i les representants municipals de la comarca les convocatòries de fons europeus de rehabilitació, tant a nivell d’habitatge com de barris a les quals poden optar. Allí ha explicat que «l’esforç inversor que les administracions públiques realitzaran en els pròxims anys és una oportunitat per a situar la rehabilitació i altres activitats de l’edificació respectuoses amb el mitjà ambiental, com el pilar fonamental del sector».

Per això, considera 2022 com «un any marcat per l’enorme inversió pública que suposen els fons europeus» i que, en termes d’habitatge, seran pilotats per la Vicepresidència Segona a través de diversos programes.

El primer d’ells destinarà un total de 108,3 milions d’euros a fomentar tant la regeneració urbana com la rehabilitació d’edificis i habitatge particulars. Una dotació pressupostària que anirà incrementant-se d’acord amb la demanda i que podria arribar fins als 308 milions d’euros entre els exercicis de 2022 i 2023. D’aquí ve que, segons ha declarat Illueca, «siga fonamental que la ciutadania, el sector empresarial i les administracions públiques col·laborem estretament per a actuar amb la major celeritat possible i maximitzar les oportunitats que ofereixen aquests fons».

A més, dins d’aquests 308 milions, 87,5 milions es destinaran a la rehabilitació a nivell de barris sota criteris de sostenibilitat ambiental. El secretari autonòmic d’Habitatge ha sigut l’encarregat de presentar aquests programes que, a continuació ha detallat als presents la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana.

No hay comentarios

Dejar respuesta