Caixa Ontinyent destinarà 1,2 milions d’euros a obres socials

L’entitat impulsarà l’activitat a través de la seua Fundació, especialment quant a educació financera.

Conscienciar en sostenibilitat i col·laborar amb col·lectius vulnerables seran també eixos principals de la seua actuació.

Caixa Ontinyent destinarà enguany 1,2 milions d’euros en obres socials, una actuació que permetrà mantindre les línies desenvolupades fins al moment i, a més, impulsar l’activitat que promou des de la Fundació Caixa Ontinyent.

Així, per a 2022 cobrarà especial protagonisme el programa d’educació financera. Un programa pioner destinat a persones i col·lectius de diferents edats i condicions, que desenvolupa accions educatives i formatives de manera presencial i online, i molt actiu a través de les seues xarxes socials.

La Fundació intensificarà també la seua activitat en el Mont de Pietat Caixa Ontinyent, a través del qual ofereix microcrèdits en condicions assequibles i amb garantia prendaria, i en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, com a aposta clara per la cultura.

Col·lectius i sostenibilitat

Dos dels eixos principals en la seua actuació per a enguany serà conscienciar en sostenibilitat i la col·laboració amb col·lectius.

L’entitat continuarà desenvolupant la seua Política de Responsabilitat Social Corporativa orientada cap a dos grans aspectes:

– Portal de transparència perquè els clients tinguen un coneixement més detallat de les peculiaritats dels productes i serveis de Caixa Ontinyent.

– Desenvolupament de la Política de Sostenibilitat i Gestió Ambiental de l’Entitat, tendent a minimitzar l’impacte ambiental de Caixa Ontinyent tant a través de les seues inversions com a través de la seua pròpia activitat, i conscienciar a tots sobre la necessitat de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Quant a la col·laboració amb col·lectius, la seua actuació se centrarà en aquells en situació de vulnerabilitat, i en perill d’exclusió social i financera.

Única Caixa d’estalvis valenciana

Caixa Ontinyent és l’única entitat financera en la Comunitat Valenciana que reverteix els seus beneficis a la societat en forma d’obres socials, equivalent a la part que altres entitats destinarien a retribuir als seus propietaris. Una labor social que permet, d’una banda, millorar la qualitat de vida de les persones, i, per un altre, contribuir a la vertebració de la seua zona i evitar la despoblació.

En els últims 10 anys, Caixa Ontinyent ha destinat 14 milions d’euros a obres socials. Una activitat singular que, any rere any i des de la seua fundació en 1884, ha anat aportant recursos i activitats a tot el seu àmbit d’actuació.

De fet, l’obra social de Caixa Ontinyent disposa de 26 centres en funcionament en 11 localitats, amb 278 llocs de treball directe, i en 2021 ha desenvolupat 103 activitats, ha col·laborat amb 83 col·lectius i ha beneficiat directament a 152.000 persones.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 + 16 =