Habitatge i la Mancomunitat La Costera-Canal signen un conveni per a crear una oficina Xaloc a Xàtiva

.- El vicepresident segon firma el conveni que impulsa la col·laboració entre les administracions locals i l’autonòmica

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i la presidenta de la Mancomunitat de Municipis La Costera-Canal i alcaldessa de Vallada, María José Tortosa, han signat un conveni per a la posada en marxa d’una oficina amb servei de finestreta única en matèria d’habitatge, rehabilitació i regeneració urbana, integrada en la xarxa Xaloc.

L’objectiu de l’acord és determinar la posada en servei d’una oficina, la dotació d’una estabilitat financera i mitjans materials i personals, a més de prestar un servei a la ciutadania de manera contínua i amb qualitat.

El desenvolupament de les actuacions en matèria d’habitatge, regeneració urbana i rehabilitació d’edificis per part de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica exigeix una immediatesa i proximitat dels òrgans gestors a la ciutadania.

Per això, per a una major eficiència i una assistència al ciutadà més directa, es fa necessari encomanar la gestió, informació, mediació social i assessorament en aquestes matèries a favor de les entitats locals, com la Mancomunitat de La Costera-Canal.

Héctor Illueca ha agraït a la Mancomunitat la seua predisposició a col·laborar amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica en la implantació a nivell municipal de les polítiques d’habitatge.

Així mateix, ha destacat la importància d’aquest conveni que «impulsa la col·laboració entre les administracions locals i l’autonòmica, un dels eixos fonamentals d’una acció de govern que aposta per la proximitat a les persones, alguna cosa que es tradueix en una gestió més eficient i també, molt important, una major agilitat en la tramitació administrativa».

El vicepresident segon ha subratllat que » l’oficina Xaloc significa a més un pas fonamental per a canalitzar els fons europeus de rehabilitació i de promoció pública cap a tots els municipis i comarques del nostre territori i, en aquest cas, de les comarques de La Costa i La Canal de Navarrés.

En l’acte de la signatura també han estat presents el director general de Coordinació de la Vicepresidència Segona, Marc Aparisi, i alcaldes i representants municipals de la Mancomunitat. Entre ells, el de Xàtiva, Roger Cerdà, de l’Alcúdia de Crespins, José Vicente Garrigós, de Montesa, José Barberá, de Cerdà, José Luis Gijón, de Llanera de Ranes, Antonio Lluch, de Moixent, Guillermo Jorques, de Novetlé, Rafael Vila, de Rotglà, Amador Climent, i l’alcaldessa d’Énguera, Matilde Marín, així com regidors i regidors d’altres municipis com Llosa de Ranes i Llocnou.

El conveni permet la creació d’una oficina d’habitatge, rehabilitació i regeneració urbana que donarà cobertura als municipis que integren la Mancomunitat La Costera-Canal. Per a això, la Vicepresidència destina un total de 436.697 euros. Durant 2022 s’invertiran 41.197 euros i per als dos anys següents s’estableix la mateixa quantitat, 197.750 euros per a cadascun d’ells. Aquest conveni finalitzarà el 31 de desembre de 2024.

No hay comentarios

Dejar respuesta