La Regidoria d’Educació de l´Ajuntament de Canals, en estreta col·laboració amb el Grup de Danses Canyamars, , han dut a terme amb la comunitat educativa de Canals. una interessant proposta cultural i educativa consistent en el treball d’una Unitat Didàctica breu i resumida sobre les danses populars.

D’aquesta manera, en els darrers dos mesos, membres de Canyamars van visitar els cursos de 4t de primària de totes les escoles del municipi, per tal d’ensenyar-los la cultura més tradicional i folklòrica de la nostra terra i poble. Entre d’altres, els van ensenyar d’on ve la tradició de les danses, la música que l’acompanya, els balls característics, els cants i les lletres, els instruments que tots veiem tocar i la indumentària dels homes i dones que conformen els grups de danses. Tot explicat per components del grup de danses i la rondalla de manera atractiva, diferent, motivant i divertida. Els i les alumnes van veure els instruments que utilitza la rondalla, es van vestir mestres i alumnat amb la indumentària dels balladors del grup i van ensenyar als xiquets a ballar la Rapsòdia Valenciana.

En general, els membres del grup de danses, els mestres dels diferents claustres, els i les alumnes i el propi regidor d’educació, han valorat aquesta proposta com una experiència bonica i productiva, tant per als alumnes com per als components del Grup de Danses Canyamars que gaudiren d’unes vesprades molt divertides.
Ricardo Requena, regidor que ha donat peu a aquesta iniciativa afirmava que «açò no ha fet més que començar» i que «cal promoure la nostra cultura, ja que sinó ho fem nosaltres no ho farà ningú».

No hay comentarios

Dejar respuesta