Un espectacle dedicat a Gomis protagonitza l’inici de la “Setmana Gran” dels Moros i Cristians d’Ontinyent

Un espectacle de música i dansa dedicat al músic Gomis protagonitzava a Ontinyent la primera part de l’acte del Pregó de Festes de Moros i Cristians i Presentació de Càrrecs 2016. Amb una Plaça Major vestida de gala per a l’ocasió, i als peus del Castell de Festes, va tenir lloc una vetllada que serveix cada any com a obertura de la “Setmana Gran” de Festes a la ciutat, amb un pregó que enguany estava a càrrec de la festera dels Cides Isabel Penadés, que va fer una crida a les comparses amb càrrec a “eixir al carrer i contagiar de festa a tot el poble”.

L’acte, que va comptar amb la presència de l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez; la Directora General d’Habitatge i 1ª Tinent d’Alcalde, Rebeca Torró; així com d’una nombrosa representació de regidors de l’Ajuntament, va començar amb una salutació del President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis.

El President de Festers va donar pas a un espectacle titolat “Un Gomis ompli Europa d’harmonia”, amb el que la Societat de Festers se suma a “L’Any Gomis” impulsat per l’Ajuntament per commemorar el 225 aniversari de l’artista més important de la ciutat i el màxim exponent valencià del romanticisme musical. Amb música de Francesc Nadal i dansa a càrrec del Ballet Ópera, la veu en off de Juan Antoni Alcaraz parlava en primera persona emulant el propi músic, a través d’un repas per la seua trajectòria vital des de la seua infantesa a Ontinyent fins la seua mort a Paris.

Després d’aquest inici es va obrir un segon acte que va incloure la presentació dels càrrecs de les festes de Moros i Cristians d’enguany, encapçalats pel capità cristià Vicente Marrahí (comparsa Contrabandistes)i el Capità Moro José Galiana (comparsa Abencerrajes), així com dels ambaixadors, banderers i primers trons.

Finalment, i després d’una introducció per part de l’expresident de Festes Antonio Morales, va tenir lloc el pregó de les Festes de 2016, a càrrec de la festera dels Cides Isabel Penadés, qui va donar un gran protagonisme als seus records personals de la festa, va repassar alguns dels aspectes que situen a Ontinyent com a un referent en materia d’igualtat i integració de les dones en les festes de Moros i Cristians, i s’adreçava finalment a les comparses amb càrrec a “eixir al carrer i contagiar de festa a tot el poble”.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava el el caràcter “íntim i profundament fester” del pregó, i agraïa la voluntat de la Societat de Festers “de sumar-se a una commemoració que és de totes i tots els ontinyentins, que posa en valor i dóna a conèixer a un dels protagonistes de la nostra história i cultura”, concloïa.

No hay comentarios

Dejar respuesta