Garcia Terol presenta el concert del XVII Concurs de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva

El Gran Teatre acollirà dissabte el concert dels guanyadors de la màxima categoria i d’Inés Issel, joves promeses que van sorprendre el jurat.


El regidor del Conservatori Lluís Milà, Joanjo Garcia Terol (Compromís), i el cap d’estudis del centre, Juan Carlos González, han presentat este migdia el concert del Concurs de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva. Aquest concert és el punt i final a l’edició número desset del certamen. En l’actuació participaran els guanyadors de la categoria A de les 4 modalitats:

·       Vent-fusta (saxòfon): ALBERTO MATARREDONA DONAT, d’Ontinyent
·       Vent-metall (trompeta): ADRIÁN MARTÍNEZ MARTÍNEZ, de Quart de Poblet.
·       Corda fregada (violí): JOSÉ FRAGUAS AMOR, d’Alpedrete (Madrid)
·       Piano: HARRISON HERMAN, de Castelló

A més aquest any també s’ha convidat a la guanyadora de corda fregada en la categoria C: Inés Issel Burzyñska per la seua qualitat. “El tribunal va quedar bocabadat en escoltar la jove Inés. La seua interpretació fou brillant, sobretot si tenim en compte la complexitat de la peça que va tocar per a la seua edat”, ha dit Juan Carlos González.

Per la seua banda Garcia Terol ha destacat la qualitat del certamen. Enguany el concurs ha sigut especialment dur perquè el nivell ha estat molt alt, sobretot en les modalitats de corda fregada i piano. Açò és molt gratificant i encoratjador perquè significa que el certamen va adquirint prestigi i cada vegada hi ha més joves interessats”.

El Concurs de Joves Intèrprets és un certamen quasi únic a l’estat per això, Garcia Terol, ha insistit en la necessitat de treballar per convertir-lo en anual. “Necessitem -ha dit- més fons per poder seguir endavant i per donar a conèixer el prestigi d’aquest concurs pel qual han passat alguns dels grans solistes del panorama nacional i internacional”.

Aquesta edició s’ha pressupostat en 30.000 euros, un 15% menys que la del 2015. Vora la meitat d’aquesta quantitat va destinada a sufragar els premis. En total se n’han lliurat 12 i un d’especial. Per categories s’ha atorgat un premi de 1300 euros per al guanyador de la Categoria A (jove entre 22 i 26 anys); un premi de 1000 euros per al guanyador de la Categoria B ( jove entre 17 i 21 anys) i un premi de 800 euros per al guanyador de la categoria C (jove fins a 16 anys). A més s’han atorgat 450 euros al guanyador del premi especial Lluís Milà, reservat als joves intèrprets de Xàtiva.

Entre els membres del tribunal d’enguany destaquen figures com el solista de clarinet de l’Orquestra Simfònica de RTVE, Miguel V. Espejo o el professor del conservatori superior d’Albacete i concertista de renom internacional Antonio Felipe. El jurat, segons Juan Carlos González, ha valorat molt positivament l’organització i la qualitat del concurs.

Garcia Terol ha convidat la gent al concert tot destacant que es tracta d’una gran oportunitat per escoltar a joves promeses amb un nivell molt alt. El concert es celebrarà el dissabte 9 d’abril a les 20 hores en el Gran Teatre. L’entrada és gratuïta i es pot aconseguir en la Casa de la Joventut. A més el regidor del Conservatori ha reiterat el seu compromís amb la música com a eix bàsic per convertir Xàtiva en un focus cultural.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciocho − 11 =