Francesc Belda i Tortosa presenta el llibre «Poemes del captiveri» a la Biblioteca de Xàtiva

L’acte, que tindrà lloc a les 19.00 h, es troba dins del cicle de «Converses a la Biblioteca» i comptarà amb l’autor Ramón Ortolà

Xàtiva, 05 de juny de 2024.- La Biblioteca de Xàtiva acollirà este dijous a les 19.00 h la presentació del llibre de Francesc Belda i Tortosa «Poemes del captiveri», i comptarà amb la presència de l’autor i professor Ramón Ortolà. La cita es troba dins del cicle de Converses a la Biblioteca.

Francesc Belda i Tortosa va nàixer a Vallada l’any 1945 i la seua vida professional sempre ha estat lligada a l’ensenyament, especialment com a mestre al col·legi Gonzalbes Vera. Com a escriptor ha guanyat diversos premis de poesia i narrativa, entre els quals destaquen el «Vila de Canals» en 1990 i 1991 i el «25 d’Abril Vila Benissa» en 2010 amb Memòries del paradís. Ha col·laborat en la premsa escrita a mitjans com La veu de Xàtiva, Xàtiva Setmanal o Cressol, entre altres. També ha editat llibres infantils en la col·lecció «Cadireta de boga», de Caixa Ontinyent; i ha participat com a coautor en Conte contat i Llegendes de la Costera, publicats per l’Associació d’Amics de la Costera de Xàtiva. Darrerament, ha publicat Els poemes del caixó (2013), la novel·la curta Carrers de fang (2015) i el poemari Maremàgnum (2019).

Poemes del captiveri és un poemari que naix amb el rerefons del confinament de l’any 2020. Un conjunt de poemes, que, a poc a poc, segons l’autor, van expressant els sentiments que dia rere dia, brollaven del cervell. Un recull de poemes que, a mesura que avançàvem en la cruel realitat que ens envoltava, anava creixent en nombre de composicions fins a la concreció de la present obra.

No hay comentarios

Dejar respuesta