Fontanars dels Alforins encén la foguera en honor a Sant Antoni aquest dissabte

Fontanars dels Alforins es prepara per a un dels actes més emblemàtics de la població: l’encesa de la foguera en honor al seu patró, Sant Antoni. Amb una alçada superior a 10 metres, és l’element més important d’aquesta festivitat, tot i que també s’ofereixen activitats per a tots els públics.

A més de la tradicional benedicció d’animals, aquest dissabte al matí estarà dedicat als més menuts, a través d’un passacarrer de circ i ludoteca Picnic. A la vesprada, ‘la cercavila amb Cabets’, a càrrec de l’agrupació ‘Els Bessons’, convidarà la població a eixir als seus carrers, i després, li seguiran una missa i, finalment, a les 20.15h. la benedicció i crema de la foguera que, des de dissabte passat, ja presideix la plaça Verge del Rosari. Després, ja entrada la nit, tindrà lloc el ‘Porrat’ i, a les 02:00. la ‘coetà’, en aquest mateix espai.

Diumenge s’iniciaran els actes religiosos i centrarà l’atenció la tradicional subhasta amb productes típics i artesanals, a més d’animals, que les i els veïns i comerços porten a l’Església a disposició de la mateixa. La festa conclourà a la vesprada amb la benedicció dels animals i una processó del Sant Patró pels carrers del municipi.

La principal novetat aquest any és la incorporació de dones a la ‘Junta de Fàbrica’, l’agrupació que s’encarrega de preparar la llenya i muntar la foguera. La ‘Junta de Fàbrica’, juntament amb l’Ajuntament de Fontanars dels Alforins, organitzen els actes commemoratius en honor a Sant Antoni.

Inicios de la hoguera de Sant Antoni a Fontanars dels Alforins

Hi ha constància documental que aquesta foguera es construeix des de 1941. A poc a poc i, a través dels anys, la foguera s’ha anat perfilant de manera més elaborada i cada vegada més gran fins arribar a les dimensions actuals.
Típic és la «solta de cohets» i la «torrà de carn» durant la matinada, en què la foguera es manté encesa.

No hay comentarios

Dejar respuesta