El Fons Valencià per la Solidaritat commemora 25 anys de cooperació amb altres territoris

El Fons Valencià per la Solidaritat va celebrar ahir dilluns un acte per commemorar un quart de segle de l’entitat, dedicada a contribuir al desenvolupament dels territoris del sud, a més de sensibilitzar a la societat valenciana de les problemàtiques que aquests pateixen. L’antic convent de Sant Domènec de Xàtiva va ser l’escenari escollit per a la celebració d’aquesta efemèride: 25 anys de cooperació ininterrompuda des de l’esfera del municipalisme.

La cita va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, del de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i els també diputats Pablo Seguí i Evarist Aznar. Així mateix, es va comptar amb l’assistència del president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz; junt al director general de Cooperació, Federico Buyolo. Així com diferents alcaldes i alcaldesses representants del centenar de consistoris que actualment es troben integrats al Fons Valencià per la Solidaritat; i els presidents de la desena de mancomunitats que en són sòcies i es troben compromeses amb la cooperació al desenvolupament dels territoris més necessitats.

La cerimònia, conduïda per l’actriu xativina Neus Alborch i amenitzada per Juanele i Som d’ací, va servir per repassar la trajectòria històrica i el treball actual realitzat pel Fons Valencià per la Solidaritat en països com Bolívia o l’Equador, entre d’altres. Així mateix, es projectaren audiovisuals amb l’extracte d’una entrevista realitzada als quatre expresidents de l’entitat. A més, es va comptar amb la presència de la tinent d’alcalde del municipi equatorià d’Ibarra, Hilda Herrera, localitat amb la qual el Fons Valencià per la Solidaritat porta a terme un projecte conjunt dirigit a dones i joves per impulsar una escola municipal de Drets Humans.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecisiete − ocho =