Firall aconsegueix la seua consolidació a Xàtiva

El cap de setmana ha estat marcat a Xàtiva per la celebració de la segona edició de la Fira de l’All tendre, Firall, impulsada des de la Regidoria de Promoció Econòmica. Una edició que segons el regidor responsable, Miquel Lorente, ha suposat la «consolidació» de l’esdeveniment que ha permés «ficar en valor un dels productes que més ens singularitza, l’all tendre».

IMG_4019A més, Lorente ha explicat que «hem aconseguit una interacció amb els diferents sectors econòmics de la ciutat, des de l’hosteleria fins als hotels, els productors agrícoles, la gent de l’esport… i en definitiva amb el teixit associatiu i cultural de la ciutat».

Per tot açò, el regidor ha insistit en que la valoració és «positiva» i més tenint en compte que «ho hem aconseguit en un mes com el de febrer el que ha suposat un repunt econòmic». Malgrat que «hi ha cosas que millorar i que les estudiarem, podem estar contents», ha sentenciat Lorente en aquest sentit.

IMG_3993La intenció, tal i com a avançat el regidor responsable, és que el proper any Firall torne a coincidir amb la mitja Marató i «aleshores fer eixa connexió del producte amb tots els sectors de la ciutat, també l’esport». Cal recordar que enguany la prova de la Mitja Marató, celebrada ahir diumenge, va ser inclosa, per primera vegada, dins del programa d’activitats del Firall.

Satisfacció per part dels productos d’alls tendres

Per la seua banda, José Tormo, representant de l’associació de productors d’alls tendres de la ciutat, ha destacat l’afluència de gent amb la que ha comptat la fira enguany el que també suposa per a ell «que està consolidada».

IMG_4073Tormo ha explicat que «vam portar sobre 700 paxangues i les vam vendre quasi totes. A més, vam cuinar truita d’alls tendres i la gent es va animar».

Finalment ha conclòs que «des de l’associació de productosr d’alls tendres estem molt contents i esperem que el proper any continue així».

No hay comentarios

Dejar respuesta