FirAll 2018 comptarà amb més de 50 estands de productors agrícoles

Enguany s’enceta un concurs de fotografia amb motiu de la fira de l’all tendre de Xàtiva

 El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Xàtiva, firall-2018-2-diaridigital.esMiquel Lorente, ha presentat hui en roda de premsa el que serà el cartell i la programació d’actes de la tercera edició de FirAll, Fira de l’All Tendre de Xàtiva. Aquest certamen de promoció del més singular producte de l’horta de Xàtiva tindrà lloc entre el 21 i el 25 de febrer. El regidor ha estat acompanyat per Vicent Perucho, president de l’associació de productors d’alls tendres de Xàtiva; Jesús Minguet, cuiner i organitzador de concursos gastronòmics; Francesc Barberà, d’AFSA i José Enrique Cuenca, del Club d’Atletisme Ajos Xàtiva.

firall-2018-miquel-lorente-diaridigital.esLorente ha explicat que “nosaltres, a més d’impulsar el comerç i la industria, també treballem per el camp i per posar en valor un cultiu històric de la ciutat com l’all tendre”. El regidor ha avançat que l’associació de productors treballa en la obtenció d’un certificació de qualitat per a aquest producte. Per la seua banda, Vicent Perucho ha presentat un nou envàs creat per a comercialitzar els als alls tendres de Xàtiva ja processats, al temps que ha informat que s’ha arribat a acords amb la cadena de distribució Carrefour Group per a la comercialització dels alls tendres de Xàtiva en els seus supermercats. Així mateix, Perucho ha comentat que s’ha introduït aquest vegetal en països com ara Aràbia Saudí, on ha tingut una bona acceptació.

firall-2018-4-diaridigital.esLa principal novetat d’enguany ha estat la convocatòria d’un concurs fotogràfic de FirAll, en col·laboració amb AFSA. Hi hauran tres premis en metàl·lic: el primer, de 1.000 euros, el patrocina Comercial Setabense; el segon, de 500 euros, està patrocinat per Divina Aurora i el tercer, de 400 euros, compta amb el patrocini d’Imagina.

Pel que fa al segon certamen gastronòmic de FirAll, Jesús Minguet ha comentat que participaran 20 restaurants, entre ells Públic, Carras&co, La Picaeta de Carmeta, El Gourmet del Socarrat, Café de Carmela, Barroc 1.0, Canela y Clavo o Pebre Negre. firall-2018-5-diaridigital.esEl requisit principal del concurs és que l’all tendre figure entre els ingredients de les especialitats presentades. També hi han premis en metàl·lic de 1.000 euros (patrocinat per Talleres Xàtiva), 500 euros (patrocinat per Divina Aurora) i 250 euros (patrocinat per Recreativos Saetabis) per als tres primers classificats i un altre de 250 euros (també patrocinat per Recreativos Saetabis) per al plat més innovador.

El protagonista del cartell d’enguany ha estat el farmacèutic xativí Manolo Casesnoves.

firall-2018-3-diaridigital.es

L’edició 2018 de FirAll compta amb el següent programa previst:

21 de febrer de 2018. Dimecres

Concurs i lliurament de premis del II concurs gastrònomic “FirAll”. 13:00 h Saló Lluna Events.

Lliurament de premis del I concurs de fotografia “Del camp a la taula” 20:00 h Gran Teatre.

22 de febrer de 2018. Dijous

Conferència “Recuperació de les espècies vegetals autòctones en el territori Valencià”.
20:00 Casa de Cultura

23 de febrer de 2018. Divendres.

Tastavins. Taller de cata de vins de les Terres dels Alforins (a càrrec de Bodegas Belda, de Fontanars)
19:00 hores Mercat Municipal.

Espai de degustació de tapes i plats amb all tendre i vins dels Alforins.
20:00 Plaça del Mercat.

20:00h- 22:00h Concert de Jazz a càrrec de Pau Ortolà.

24 de febrer de 2018. Dissabte

Visita guiada a un camp d’alls tendres.
10:00 Font del Lleó.

Espai D’activiats culturals 10:00 – 14:00h. Albereda Jaume I.

Espai de Venda de productes de proximitat 10:00-21:30 h. Albereda Jaume I.

Concert Infantil “Marcel el marcià”.
12:00 h. Albereda Jaume I.

Presentació campanya Racing Xàtiva-FirAll.
13:00 Albereda Jaume I.

Mini Marató Infantil. Ajos Xàtiva.
17:00 h. Albereda Jaume I.

Concert “Chicos del Swing”
20:00 h. Albereda Jaume I.

25 de febrer de 2018. Diumenge

XIV Mitja Maratò Xàtiva. Ajos Xàtiva.
10:00h Albereda Jaume I.

No hay comentarios

Dejar respuesta