El passat 29 de desembre de 2017 l’Ajuntament va començar el programa de formació i ocupació al Torreó IV que ha comptat durant tot l’any amb 25 persones de la localitat i hui ha sigut l’acte de cloenda.

Aquest taller és un programa que combina la formació i l’ocupació i que s’emmarca dins de les subvencions de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, del Ministeri d’Empleo i Seguretat Socials i del Fons Social Europeu.

Aquestos programes es caracteritzen, fonamentalment, per combinar la formació dels diferents certificats de professionalitat i el treball efectiu per a realitzar els objectes d’actuació aprovats en el projecte.

Les dues especialitats del taller són l’obra civil i la jardineria amb els certificats de professionalitat d’operacions auxiliars d’obra de fàbriques i cobertes, fàbriques d’obra i activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria.

programa-formacio-i-ocupacio-canals2Una vegada acaba el programa, els alumnes que han aconseguit superar els certificats de professionalitat tindran una certificació oficial de la Conselleria, constatant l’aprofitament d’aquestos coneixements.

A Canals, el programa ha comptat amb 20 alumnes – treballadors, un director, dos monitors de les especialitats, una auxiliar administratiu i un professor de suport.

programa-formacio-i-ocupacio-canals3Durant tot l’any, els treballadors han tingut dos objectius a portar endavant. En el Centre Social d’Aiacor s’ha fet una ampliació i acondicionament amb cimentacions, construccions de murs i cobertes, col·locació de sol gres i amb la compartimentació de les instal·lacions. D’altra banda, s’ha fet una adequació del Parc Fornets i s’ha realitzat un treball de manteniment dels jardins de la localitat i dels vivers municipals amb la poda i el manteniment del reg i d’altres treballs relacionats en l’especialitat.

programa-formacio-i-ocupacio-canals4Aquest projecte finalitza el 28 de desembre i Ricardo Requena, alcalde i regidor de Promoció Socioeconòmica, junt amb el director del programa, César Vila, s’han mostrat molt satisfets amb els resultats d’aquest programa, tant en la formació com en els treballs realitzats.

Pràcticament sense pausa, la Regidoria de Promoció Socioeconòmica reprén un nou programa d’ocupació i formació que serà el Torreó V i que en breus continuarà donant feina a més veïns de la localitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta