Festival d’escacs a Xàtiva «la Ruta dels Borja»

Aquest dissabte onze i diumenge dotze de maig la ciutat de Xàtiva acull la flor i nata dels escacs autonòmics al pavelló Francisco Ballester.

Amb la col·laboració de l’ajuntament de Xàtiva i de la mà de la federació Valenciana, el Club Escacs Xàtiva organitza la copa federació per segon any consecutiu amb 32 equips en llista que suposen l’afluència de prop de dos-cents escaquistes que desembarcaran al pavelló de Xàtiva per a lluitar per equips a nivell comunitari.

Al matí del mateix dissabte i a la mateixa localització el Club Escacs Xàtiva tindrà preparat amb més de cent participants per a l’inici del festival com a preludi de la copa federació el III OBERT INTERNACIONAL BLITZ ESCACS XÀTIVA: LA RUTA DELS BORJA.
Batejant així aquest esdeveniment, el CEX pretén retre homenatge a les arrels històriques que vinculen l’origen dels escacs a València i a Xàtiva.

Diversos testimonis escrits i investigacions com les de l’especialista José Antonio Garzón situen Francesch Vicent com a mestre d’escacs de Lucrecia Borja, i localitzen part de la seva obra reproduïda en manuscrits trobats a Perusa i Cesena (Itàlia). L’obra de Francesch Vicent és una fita en la història dels escacs, ja que va ser la primera en què es van establir per escrit les regles dels escacs moderns.
Amb el títol i la representació dels personatges històrics al cartell del torneig, el Club Escacs Xàtiva, pretén rendir tribut a tan excel·lents protagonistes de la història dels escacs lligats a la ciutat de Xàtiva.
L’obert Internacional se situa com un dels esdeveniments més forts pel nivell de participació de la comunitat valenciana i també a nivell nacional. Entre els participants confirmats obri la llista el vigent i quatre vegades campió d’Espanya el 2023 en les modalitats Blitz, parelles i equips actiu i clàssic. El gran mestre Jose Carlos Ibarra anomenat Spider Ibarra a xarxes socials

Seguint amb la llista de mestres el torneig comptarà amb:
MI Diego Macías recent campió autonòmic absolut individual de la Comunitat Valenciana i el més jove fins ara amb grans possibilitats de convertir-se molt aviat en gran mestre.

MI Pablo Cruz actual subcampió autonòmic absolut individual de la Comunitat Valenciana. Ha guanyat tres vegades l’Open Internacional Club Escacs Xàtiva

MI Eric Sos, campió autonòmic absolut individual de la Comunitat Valenciana el 2015

MI Antonio Granero amb els seus cinc títols individuals, més els set per equips que porta al seu palmarès col·loquen l’ibense entre els millors jugadors de la Comunitat Valenciana.

MI Rubén Domingo, subcampió d’Espanya Absolut d’Escacs Ràpid el 2022

MI Quique Llobell director esportiu de l’Andreu Paterna, actual campió de la DH per equips

MF José Manuel Díaz Velandia campió autonòmic d’Escacs Llampec de 2018.

MI Slobodan Kovacevic vencedor de l’I Open Internacional Cap Negret a la categoria veterans +65

MI Manolo Fenollar campió autonòmic absolut individual de la Comunitat Valenciana el 2008 i 2011

MF José García Molina campió autonòmic per edats: Sub8, Sub10, Sub12, Sub14, i Sub16 i 5 d’Europa a Sub8. Campió d´Espanya amb el Cadira equips Sub12.

MF Javier Buenafe campió de l’Open Internacional d’Escacs d’Alacant el 2023

WFM Veronika Lezhepekova campiona de Rússia sub-18 el 2013

WFM Rebeca Jimenez Fernandez Campiona d’Espanya Blitz el 2022

MF Exposito Milan, Adrian, gran actuació a l’Interclubs 2024 amb l’ASSA Enric Valor que li ha permès obtenir el títol de mestre FIDE

Aquesta enorme llista de mestres, a la qual queda temps que se sumin més, obrirà com comentem el Festival d’Escacs La Ruta dels Borja que el Club Escacs Xàtiva presenta com un esdeveniment esportiu i cultural extraordinari.

No hay comentarios

Dejar respuesta