Exposició antològica del pintor Juan Francés al Museu de Belles Arts de Xàtiva

El Museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança alberga des de hui l’exposició antològica del pintor Juan Francés «La selva misteriosa del color» amb una tretzena d’obres de l’artista xativí.

A la presentació han estat presents entre d’altres l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la regidora de Cultura Raquel Caballero, el comissari de l’exposició Octavi Ballester, la vídua del pintor Rosmary Bellod i la seua filla.

«Aquesta sempre ha estat una col·laboració especial, perquè Rosmary ha volgut en tot moment que la memòria de Juan Francés estiguera present a la ciutat, i eixa és una de les qüestions que agraïm i valorem, perquè ens ajuda a descobrir a aquest pintor cada any, amb noves facetes i detalls», ha destacat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha definit a Francés com «un artista polifacètic que és capaç de pintar amb una extrema bellesa elements completament diferents, i amb diferent estils».

Entre els quadres que es poden visualitzar al museu destaca l’obra «Barcas» (1986), un dels temes recurrents al llarg de la seua trajectòria representat amb simbolisme. La natura també és protagonista amb obres expressionistes com ara «Lirios amarillos en macetas» (1985), «Alameda» (1957) «Lirios» (1990) o «Amapolas» (2000 i 2004); mentre que també es poden gaudir obres dedicades a la música i els artistes: «Guitarra y vino» (1960), «Flamenco» (1977), «Czardas con el contrabajo» (1987) o «Rostropovich» (2003).

«Aquesta és una mostra extensa sobre la varietat de pintura del propi Juan Francés, amb una col·lecció variada que va des de la pintura negra, fins a pintura més cridanera com la col·lecció dels músics, la col·lecció floral i altra col·lecció sobre bodegons, un tema molt recurrent en la història però que en el cas de Juan destaquen pels seus colors», ha explicat el comissari de l’exposició Octavi Ballester.

Per la seua part la regidora de Cultura Raquel Caballero ha indicat que «cada any anem fent una exposició distinta sobre l’obra de Juan Francés, i vull donar les gràcies a la família, especialment a la seua vídua Rosmary Bellod, per la seua predisposició per tal de fer possible aquesta mostra i sobretot el Premi de Pintura Juan Francés, amb una dotació de 5.000 euros, i que es fallarà el proper 15 d’agost». Caballero ha incidit en que «la millor manera de fer un homenatge a Francés, que va ser un dels artistes més importants del segle XX, és recordant-lo a través del seu art. Per això tenir una exposició com aquesta és un privilegi per a la nostra ciutat».

La mostra es podrà visitar fins a finals del proper mes de setembre al museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança, i estarà complementada amb l’exposició dels finalistes i guanyador del premi Juan Francés que s’exposaran a partir del 15 d’agost a la sala de columnes de la Casa de Cultura.

No hay comentarios

Dejar respuesta