Experiències Erasmus+ a l’IES Dr. Lluís Simarro de Xàtiva

L’IES Dr. Lluís Simarro comença el tercer trimestre del curs 2023/24 replet d’activitats i mobilitat d’alumnat dintre del projecte Erasmus+.

La setmana passada vam rebre la visita de l’alumnat del nostre soci francés, l’institut Belthot, de la ciutat de París. Esta vegada ens van visitar 26 alumnes i 4 professors/es i el professorat de l’equip Erasmus del Simarro va programar diverses activitats per a realitzar durant tota la setmana.

L’alumnat francés va formar part de la vida acadèmica de l’institut Lluís Simarro assistint a classes amb els seus companys/es i va realitzar tot un seguit de col·laboracions dintre del programa eTwinning. En esta ocasió les activitats programades van girar al voltant de la sostenibilitat i el medi ambient, un dels objectius del programa Erasmus+. Gràcies al suport de l’Ajuntament de Xàtiva van poder visitar l’Ecoparc i van realitzar uns tallers coordinats pels educadors ambientals. Per les vesprades, l’alumnat francés va participar en diverses activitats culturals i va gaudir d’una setmana d’experiències inoblidables per als joves.

Seguint amb les mobilitats de l’alumnat, el passat diumenge, dia 28 d’abril, l’estudiantat del nostre centre va viatjar a Alemanya per a participar d’una intensa agenda setmanal en este país. Participaran activament en la vida acadèmica de l’institut Ullrichgymnasium de la ciutat de Norden i treballaran al voltant de la ciutadania Europea. En esta ocasió seran acollits per l’alumnat alemany, la qual cosa els permetrà viure aspectes culturals del país soci i aprendre unes altres tradicions i forma de viure.

A més, el proper dilluns, dia 6 de maig,  l’IES Lluís Simarro rebrà la visita de 2 alumnes alemanys que venen al nostre institut per a fer una mobilitat de llarga estada fins a final de curs.

El professorat que forma part de l’equip Erasmus+ també té una agenda plena d’activitats. Una companya ha viatjat recentment a Brussel·les per a assistir a un curs de formació anomenat “ Empowering learners in an inclusive classroom” i la primera setmana de juny 3 professors viatjaran a Alemanya per a realitzar activitats de Jobshadowing i aprendran noves metodologies per a dur a terme en un futur a l’aula.

Erasmus+ enriquint vides, obrint ments

No hay comentarios

Dejar respuesta