Exaltació de la Fallera Major de Xàtiva 2020, Patricia Viñes Martínez

El dissabte a les 20,00h va tindre lloc l’acte d’Exaltació de la Fallera Major, Patricia Viñes Martínez.

Un gran nombre de veïns i representants del col·lectiu faller de Xàtiva acompanyaren, en la vesprada de dissabte, a Patricia Viñes Martínez, durant l’acte de la seua exaltació com a Fallera Major de Xàtiva 2020 celebrat al Gran Teatre de la ciutat.

014L’alcalde i president Nat de la Junta Local Fallera, va proclamar a Patricia Viñes Martínez com a fallera major per a l’any 2020 i tot seguit va imposar la banda i la insígnia que l’acredita. El moment de l’exaltació de la màxima representant fallera va ser màgic, ple d’esplendor i va ser seguit amb atenció pel nombrós públic congregat en el Gran Teatre. A partir d’aquest precís instant començava per a Patricia Viñes Martínez un exercici faller replet de sorpreses.

Seguidament van pujar a l’escenari les joves que conformen la Cort d’Honor de la Fallera Major. Desirée García i Francés, Gema Climent i Estrela, Kaltoum Idrissi Yahyaoui i Tormo, i Laura Borredà i Gutiérrez, que viuran també la festa josefina amb molta intensitat.

També van acompanyar a Patricia les Falleres Majors de cada comissió de Xàtiva, al costat dels seus respectius presidents o representant de Junta gestora.

socarratDurant l’esdeveniment es van lliurar diferents reconeixements a personalitats que han destacat a les festes falleres. El Socarrat d’Honor va ser per a Javier García i Paños, a estat 12 anys com a president de JLF, i segueix ajudant al col·lectiu faller sempre que se li presenta l’ocasió. El distintiu d’Or de la Junta Local Fallera va ser atorgat a Pepe Sanchis i Martínez, amant de les falles, escriptor del primer volum de la Història de les falles de Xàtiva i col·laborador de nombroses publicacions als llibrets fallers de Xàtiva.

Van ser convidats a l’esdeveniment, la Fallera Major de València, Consuelo Llobell i Frasquet, 022la Fallera Major d’Elda, Eva Vicente i Martínez, i la Fallera Major de Dènia, Safir Malonda i Costa.

També la localitat de Jumilla va estar present a l’acte amb els veremadors majors Ana Belén Arenas i Palao, i al Vendimiador Major, Alberto Guardiola i Guirao. També comptaren amb la presència de la Festera de Gràcia de les Festes de Canals, Isabel López i Martínez, acompanyada pel Bandera, Manu Borràs Mateu, i el Cuiros, Juan Carlos Artés Arnau

La mantenidora de l’acte va ser Rocio Gil i Uncío, Fallera Major de València 2018, que va exaltar la figura de Patricia com a Fallera Major.

028El president de la JLF, Jesús González, va tenir unes paraules d’agraïment i record per a tres persones que ens han deixat al llarg d’aquest any i que formen part de la història de les falles de Xàtiva: Miquel Cortés (històric membre de JLF i relacions amb Junta Central), Hermínia Moltó (primera Fallera Major de Xàtiva) i Toni Grau (un dels artistes fallers més importants que ha tingut Xàtiva).

L’himne oficial de la Comunitat Valenciana, cantar en directe per el tenor, Ignacio Giner va tancar aquest acte emotiu i replet de sensacions inèdites. A partir d’aquest moment, comença el compte enrere per a l’inici de la festa fallera a Xàtiva.

Fotos Estudio Federico

[g-gallery gid=»57206″]

 

No hay comentarios

Dejar respuesta

9 + 7 =