Esther Gil i Roger Casal, guanyen la 9ª prova de la lliga autonòmica d’orientació Ciutat de Xàtiva

Organitzada per la S.D. Correcaminos Orientación amb la col·laboració del Grup de Recreació Esportiva Orientació Xàtiva la penúltima prova d’aquesta lliga ha tingut com a escenari l’entorn de la Serra del Castell i el casc urbà de Xàtiva. (foto portada: podio amb protagonisme xativí Vicent Vercher, Carles Sebastià i Llorenç Sarrión)

carrera-orientacio-xativa-5-diarixativaAlgunes de les valoracions dels corredors i corredores a preu de meta foren molt positives i en aquest sentit, la polivalència del terreny escollit per a la prova agradà molt, el mapa era molt complet i els recorreguts ajustats a les categories.

Encara que hi havien inscrites més de 360 persones, els acompanyants de menors en la categoria d’iniciació “Groga” feren que a l’entorn del Castell hi hagueren prop de 500 persones practicant l’esport d’orientació. Entre els participants d’aquesta prova de lliga autonòmica, vinguts d’arreu del territori valencià, també hi havien belgues, francesos, alemanys i noruegs, entre altres nacionalitats.

carrera-orientacio-xativa-3-diarixativaRespecte dels resultats, Esther Gil i Roger Casal, ambdos del club d’orientació Colivenc d’Onil guanyaren les categories Elit, femenina i masculina , femenina i masculina respectivament afiançant Esther al capdavant del ranking autonòmic i augmentant les possibilitats de Roger d’alcaçar a l’actual lider, Alex Tello.

Cal destacar que entre les categories de promoció, la Negra, la més dura físicament i asequible tècnicament, tingué protagonisme xativí al copar el podio Vicent Vercher, Carles Sebastià i Llorenç Sarrión.

carrera-orientacio-xativa-4-diarixativaLa prova de Xàtiva fou possible al treball dels membres de la SD Correcaminos, del GREOX i de la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva, d’Espumosos monfort, concesionari Mazda Almenar, Decathlon Xàtiva, llibreria La Costera, SweetFruit, Gent del Mercat i les persones voluntàries que participaren en tasques organitzatives.

Un dels membres i técnic del GREOX, Juanen Benlliure, destacaba al finalitzar la cursa la important participació d’escolars i famílies, aspecte que permet pensar que el treball de difusió i promoció de l’esport d’orientació durant els últims 3 anys està donant els seus fruits. A més a més, incidia en l’enorme possibilitat que te aquest esport per practicar-lo en família.

carrera-orientacio-xativa-2-diarixativaPer la seua banda, Carles Sánchez, altre dels membres del GREOX indicà que l’únic detall negatiu que es va produïr el passat diumenge fou la sostracció de dos bases del sistema de cronometratge oficial i que encara que no posà en perill l’homologació de la prova si que deixà un mal sabor de boca entre els responsables de l’organització.

A partir del mes de gener, el GREOX reprendrà els entrenaments, que com sempre seran oberts a qualsevol persona que estiga interessada en conèixer aquest esport. I per poder estar informades convidem a les interessades a seguir-nos a Facebook @OrientacioXativa.

Per a conèixer tots els resultats i veure les galeries de fotos podeu visitar www.xativa2017.weebly.com

carrera-orientacio-xativa-organizacion

carrera-orientacio-xativa-6-diarixativa

carrera-orientacio-xativa-1-diarixativa

No hay comentarios

Dejar respuesta